SİYONİST İŞGALCİLER NAMAZ KILAN FİLİSTİNLİLERE SALDIRDI

Yahudi yerleşimciler bugün (19 Mayıs Cuma) öğle saatlerinde Mescid-i Aksa’nın kapılarından El-Esbat Kapısı bölgesinde namaz kılan Filistinlilere saldırdı. 

Görüntülenme: 462 Tarih: 19 Mayıs 2023 18:09
SİYONİST İŞGALCİLER NAMAZ KILAN FİLİSTİNLİLERE SALDIRDI

Yerel kaynaklar, Yahudi yerleşimcilerin namaz kılan cemaate saldırması üzerine bölgede Filistinliler ve işgalciler arasında çatışmaların yaşandığını bildirdi.
 

İşgal rejimi televizyonu 12’nci kanalı, Kudüs’ün Eski Belde semtinde yaşanan çatışmalar sırasında üç Yahudi yerleşimcinin ve bir işgal polisinin yaralandığını söyledi.
 

Filistinli kaynaklardan elde edilen bilgiye göre, yüzlerce Yahudi yerleşimci bugün Filistinlilerin Cuma namazı için Mescid-i Aksa’ya akın ettiği saatlerde Eski Belde’nin Es-Sahira bölgesine ve Mescid-i Aksa’nın bazı kapılarının çevresine işgal güçleri himayesinde baskın düzenledi.
 

Yerel kaynaklar, Yahudi yerleşimcilerin Es-Sahira Kapısı bölgesinde işgal güçleri himayesinde kışkırtıcı tavırlarla yürüyüş düzenlediklerini, Filistinliler ve Araplar aleyhinde ırkçı sloganlar attıklarını belirtti.
 

Yahudi yerleşimcilerin El-Esbat Kapısı çevresinde de Mescid-i Aksa’ya giden cemaate saldırdığı ve işgal güçlerinin Filistinlilerin üzerine göz yaşartıcı bomba attığı, Babu’l-Amud bölgesinde ve Eski Belde’nin çeşitli mahallelerinde toplanan Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlemek istedikleri ancak Filistinlilerin baskın girişimine karşı koydukları ifade edildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar