İRAN'DAN NEKBE AÇIKLAMASI

 

Görüntülenme: 378 Tarih: 16 Mayıs 2023 21:47
İRAN'DAN NEKBE AÇIKLAMASI

İran, uzun süreden beri devam eden Filistin sorununun çözümü için yurtlarından çıkarılanların atalarının ve geçmişlerinin yurtlarına dönmelerine imkan sağlanması ve Filistin'in asıl yerlilerinin tümünün katılabileceği, onların kendi geleceklerini ve siyasi sistemlerini belirlemelerine imkan veren bir referandum düzenlenmesi suretiyle demokratik yol açılması gerektiğini söyledi. 

İran Dışişleri Bakanlığı Filistin'de yaşanan Büyük Felaket (Nekbe) yıl dönümü münasebetiyle yaptığı açıklamada, Nekbe olayının insanlık tarihinin yaşadığı en büyük felaketlerden birini akıllara getirdiğini, bu olayda İslam dünyasının kalbine ve stratejik Batı Asya'ya "İsrail" fidanının dikildiğini dile getirdi. 

Açıklamada İsrail işgal rejiminin kurulduğu günden bu yana kesintisiz bir şekilde devam eden ve tamamen düşmanca tutumdan kaynaklanan katliamlara da tepki gösterilirken İsrail sorununun son yüz yılın en uzun süreli sorunu olduğuna dikkat çekildi. 

Açıklamada İsrail işgal rejiminin, gerçek anlamda bir felaket niteliği taşıyan Nekbe olayından sonra sürekli sürdürdüğü ırkçı tasfiye politikasıyla milyonlarca insanı kendi öz yurtlarını terk etmeye zorladığı vurgulandı. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar