SİYONİST GÜÇLER MECDU VE RAMON CEZAEVLERİNE BASKIN DÜZENLEDİ

Siyonist işgal rejiminin askeri güçleri bugün (1 Mayıs Pazartesi) Mecdu ve Ramon cezaevlerinin iki bölümüne baskın düzenleyerek, esirleri rahatsız edici tarzda, aşağılayıcı bir üslupla provokatif aramalar yaptılar.  

Görüntülenme: 473 Tarih: 01 Mayıs 2023 07:36
SİYONİST GÜÇLER MECDU VE RAMON CEZAEVLERİNE BASKIN DÜZENLEDİ

İşgal güçlerinin arama sırasında esirlerin tutulduğu odalara girdikleri ve eşyalarına zarar vererek aramalar yaptıkları belirtildi. 

Bu arada 86 günden beri açlık grevinde olan Hızır Adnan'ın sağlık durumunun iyice kötüleşmesi sebebiyle kefaletle serbest bırakılması talebi işgal mahkemesi tarafından reddedildi.

Adnan'ın eşi Rinde Musa dün işgal mahkemesinde düzenlenen duruşmanın ardından Filistin Enformasyon Merkezi'ne yaptığı açıklamada işgal mahkemesinin son duruşmada da onun kefaletle serbest bırakılması talebini reddettiğini ve şahitlerin dinlenmesi için 10 Mayıs tarihinde yeni bir duruşma düzenlenmesine karar verdiğini dile getirdi. 

Hızır Adnan'ın işgal rejiminin haksız bir şekilde kendini esaret altında tutmasını protesto amacıyla başlattığı açlık grevini sürdürdüğü ifade edildi. 

İslami Cihad Hareketi'nin ileri gelenlerinden olan Hızır Adnan 5 Şubat tarihinde, işgal güçlerinin Arrabe'deki evini basıp kendisini esir almalarının ardından açlık grevini başlatmıştı. 

Hızır Adnan daha önce 12 kez esir edilmiş ve toplamda 8 yıl işgal zindanlarında kalmıştı. Bu esaretlerinde şimdiye kadar 6 kez açlık grevi gerçekleştirdi. Ancak sonuncusunun bundan önceki beş açlık grevine nispetle en uzunu olduğu ifade ediliyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar