KATİL NETANYAHU ZOR DURUMDA

Netanyahu'nun kabinesinin yargı değişikliği planına karşı ülke çapında düzenlenen Siyonist protestoların 17. haftası başladı. 

Görüntülenme: 398 Tarih: 30 Nisan 2023 17:01
KATİL NETANYAHU ZOR DURUMDA

İbrani medyası, Binyamin Netanyahu'nun yargı yapısına ilişkin kabine planına karşı (İşgal Altındaki Filistin) onlarca yerde üst üste 17. haftadır protestoların başladığını duyurdu.
Walla News bu konuda yayınladığı bir haberde şöyle duyurdu: "Bu gösteri, yasa tasarısının uygulanmasını bir süredir askıya alan Netanyahu'ya karşı çıkan siyasetçiler, güvenlik görevlileri ve muhalif isimlerin katılımıyla gerçekleştirilecek."
Yedioth Ahronoth gazetesinin internet sitesi Ynet de işgal altındaki Filistin'de yaşanan gösterileri an be an aktararak, Protestocuların toplanmasının ana odak noktası olarak Tel Aviv'deki bir dizi caddenin polis tarafından, özellikle de Tel Aviv'deki Kabulan kavşağının kapatıldığını duyurdu.
Bu protesto toplantılarının bazı yetkilileri, bu İbrani medyasına cumartesi akşamı yüzbinlerce protestocunun sokakta toplanmasını beklediklerini söyledi. Onlara göre bu toplantılarda önemli sayıda üniversite profesörü de konuşma yapacak.
Siyonist protestocuların en önemli toplanma merkezlerinden biri olan Hayfa'da polis, protesto alanına giden sokakların kapatılacağını ve caddelerin sadece birinden trafiğe izin verileceğini duyurdu.
Herzliya'daki Tel Aviv Üniversitesi rektörü Baron Yaron, Netanyahu'ya karşı konuştu ve bu darbenin yeniden başlamasına izin verilmeyeceğini açıkladı.
Netanyahu'nun muhalefet lideri Yair Lapid'in de işgal altındaki Kafr Sabah'ta konuşma yapması bekleniyor ve Siyonist rejimin eski savaş bakanı Benny Gantz da işgal altındaki Ra'anana kentine gitti.
Israel Hume gazetesi bir haberinde (İşgal Altındaki Filistin'de) 150'ye yakın yerde kitlesel gösterilerin düzenlendiğini duyurdu.

tesnim

Yorumlar