ŞEYH NAİM KASIM: SİYONİST REJİM KESİNLİKLE YENİLECEKTİR

Lübnan Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri Yardımcısı, Siyonist rejimin yenilgisinin kesin olduğuna değinerek, gelinen aşamada İsrail'i meşrulaştırmanın imkansız olduğunu vurguladı. 

Görüntülenme: 457 Tarih: 11 Nisan 2023 16:31
ŞEYH NAİM KASIM: SİYONİST REJİM KESİNLİKLE YENİLECEKTİR

Lübnan Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah’ın Yardımcısı Şeyh Naim Kaısm, pazartesi günü yaptığı açıklamada, Filistin halkı zaferin sırrına sahiptir ve bu, inançla dolu bir direniştir.

Şeyh Naim Kasım şu ifadelerde bulundu: ‘Siyonistlerin yenilgisinin sırrı baskı, saldırı ve işgaldir ama direnişle birlikte Filistin zafere doğru ilerleyecektir.

Devam eden saldırılarla birlikte Siyonist rejim başarısızlığa doğru ilerliyor. İsrail için istikrarın ve meşruiyetin imkânsız olduğu bir aşamadayız.’

Şeyh Naim Kasım geçen hafta Çarşamba günü Twitter hesabından Siyonist rejim güvenlik güçlerinin Mescid-i Aksa'da ibadet eden ve itikâfta bulunan Filistinlilere yönelik saldırısına tepki göstermişti.

Hizbullah Genel Sekreteri Yardımcısı twitter mesajında Siyonist rejimi uyararak şunları yazmıştı: Siyonistlerin Mescid-i Aksa'ya girmesi ve orada ibadet edenlere ve namaz kılanlara saldırması, bu rejimin çöküşünü ve zayıflığını, Filistinlilerin istikrarı ise onların izzetini ve gücünü gösteriyor.

Amerika ve Batı, Siyonistleri desteklemekle en ufak bir insani değere sahip olmadıklarını gösterdiler. Onlar zulüm ediyor ve işgali ve saldırıyı destekliyorlar ama başarısız olacaklar.’

Siyonist rejim güçleri geçen hafta Çarşamba sabahı Mescid-i Aksa'daki Kıble Mescidi’nde ibadet eden Filistinlilere saldırdı. Siyonistler bu saldırıda ibadet edenleri camiden çıkarmaya çalıştılar.

Bu saldırıda 400 Filistinli tutuklandı ve onlarca kişi yaralandı. Bu saldırının video ve görüntüleri dünya medyasına geniş bir yankı uyandırdı ve aralarında Suudi Arabistan, Mısır, Katar ve Ürdün'ün de bulunduğu bazı Arap ülkeleri bu saldırıyı kınadı.

Öte yandan Gazze'deki direniş güçleri de Siyonistlerin Mescid-i Aksa'da ibadet edenlere yönelik vahşi saldırılarına karşılık olarak, Gazze çevresindeki Siyonist yerleşim birimlerine çok sayıda roket fırlattı. İbrani medyasına göre, Gazze'den yerleşim yerlerine yaklaşık 20 roket atıldı, bunlardan biri Sderot’ta bir fabrikayı vurdu ve maddi kayıplara neden oldu.

rasthaber

Yorumlar