AZERBAYCAN SİYONİST İSRAİL'DE BÜYÜKELÇİLİK AÇTI

Azerbaycan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov’un, işgal altındaki topraklara gitmesinin ardından Siyonist rejimin merkezi Tel Aviv’de Azerbaycan Büyükelçiliği resmi olarak açıldı. 

Görüntülenme: 600 Tarih: 30 Mart 2023 16:45
AZERBAYCAN SİYONİST İSRAİL'DE BÜYÜKELÇİLİK AÇTI

Bayramov, Siyonist rejimin Dışişleri Bakanı Eli Kohen’in düzenledikleri ortak basın toplantısında Bakü- Tel Aviv işbirliğinin karşılıklı anlayış, saygı ve ortak çıkarlara dayandığını belirterek Azerbaycan’ın 2021’de burada turizm ve ticaret ofisini açtığını daha sonra da büyükelçilik açma kararı aldığını ifade etti. Bayramov, büyükelçiliğin açılması iki taraf arasındaki işbirliği dinamiğinin bir göstergesi olarak nitelendirirken, Azerbaycan ve Siyonist rejimin yıllardır savunma ve güvenlik alanında işbirliği içinde olduklarını belirtti.

Bayramov, görüşmelerin ikili ilişkiler ve bölgesel konular çerçevesinde olduğunu ifade etti. Aynı zamanda Tel Aviv ve Bakü’nün yirmi gün sonra Bakü’de ekonomik ilişkiler bazında toplantı yapacaklarını ve Azerbaycan’da mevcut 140 Siyonist rejimin şirketinin de faal olduğunu belirtti.

Kohen de aynı şekilde Bakü ile Tel Aviv arasındaki siber teknoloji alanında işbirliği yapıldığını belirterek iki tarafın bölgesel güvenlik, turizm, enerji ve gıda güvenliği gibi alanlarda yakın işbirliği içinde olduklarını ifade etti.

İranfobiyi yayma çabalarına devam eden Siyonist rejimin Dışişleri Bakanı Eli Kohen, İran’ı bölgesel bir tehdit olarak göstererek, Azerbaycan ve İsrail’in İran’dan gelen bir tehditle karşı karşıya olduklarını iddia etti. Kohen, Siyonist rejimin bölgesel tehditlerine ve devlet terörüne değinmeden İran’ı Batı Asya’da istikrasızlık yaratmak, terörü desteklemek ve finanse etmekle suçlayarak İran’a karşı birlikte hareket etmeliyiz dedi.

parstoday

Yorumlar