KATİL NETANYAHU ZOR DURUMDA

 

Görüntülenme: 436 Tarih: 13 Mart 2023 12:04
KATİL NETANYAHU ZOR DURUMDA

İsrail işgal rejiminin aşırı siyonist ve aşırı ırkçı hükümetinin sözde yargı reformu planına karşı siyonist kitlesel tabanın gösterileri dün (12 Mart Pazar) de devam etti ve binlerce kişi gösterilere katıldı. Ancak işgal hükümetinin başbakanı Netanyahu, bu gösterilerle aslında muhaliflerinin kendisinin hükümetini düşürmek amacıyla tuzak kurduklarını iddia ederken yargı reformu planında da ısrarlı olduğunu söyledi. 

Filistin'in Safa Haber Ajansı'nın yayınladığı habere göre işgal hükümetinin başbakanı haftalık Bakanlar Kurulu toplantısında yaptığı konuşmada yeni yasalar çıkarma programının yürüyeceğini, çünkü mevcut hükümetin halktan iktidar ve yasa çıkarma konusunda yetki almış olduğunu iddia etti. 

Netanyahu muhaliflerinin de bir yandan "ülkenin" ekonomisinin güçlendirilmesi için çağrılar yaparken diğer taraftan yatırımcıları paralarını İsrail'den çekmeye teşvik etmek suretiyle ve yine aynı şekilde bir taraftan güvenlik istediklerini söylerken diğer taraftan talimatlara uyulmaması çağrıları yaparak kendileriyle çelişkiye düştükleri iddiasında bulundu.  

Netanyahu geçen iki ay içinde muhaliflerine yönelik diyalog çağrılarının hiçbir karşılık bulmadığını, bilakis onların tüm çağrıları reddettiklerini, hükümete darbe yapmak için ısrar ve inatlarını sürdürdüklerini söyledi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar