GASIP İSRAİL BATI ŞERİA VE KUDÜS'TE YENİ YERLEŞKELER İNŞA EDECEK

İsrail işgal hükümeti dün (22 Şubat Çarşamba) gece Filistin'in Batı Şeria bölgesindeki ve Kudüs çevresindeki yahudi yerleşim merkezlerine 1000 adet yeni yerleşim birimi inşa edilmesini nihai olarak onayladı.  

Görüntülenme: 535 Tarih: 23 Şubat 2023 01:08
GASIP İSRAİL BATI ŞERİA VE KUDÜS'TE YENİ YERLEŞKELER İNŞA EDECEK

Siyonistlere ait Haaretz gazetesinin haber sitesinde yer alan haberde işgal rejiminin sözde Yerleşim İnşaat ve Planlama Yüksek Komisyonu'nun bugün tekrar toplanacağı ve dört bin yeni yerleşim birimi inşa edilmesi projesini de onaylayacağı belirtildi. 

Haberde bu sayının yahudi yerleşim birimi inşası yönünden geçtiğimiz iki yıl içinde kabul edilecek en yüksek sayı olacağına dikkat çekildi. 

Bu arada işgal hükümetinin bölgedeki kaçak yerleşim alanlarının yasallaştırılması ve boşaltılmış yerleşim alanlarına yeniden yerleşimin sağlanması konusunda da masada duran birtakım projelerinin olduğu ve bunların da gündeme alınacağı iddia edildi.

En fazla yerleşim biriminin inşa edileceği yahudi yerleşim merkezlerinin başında da Kudüs yakınındaki Maaliya Adomim yerleşim merkezinin yer aldığı belirtildi.

İşgal hükümetinin başbakanı Netanyahu'nun ofisinden geçtiğimiz pazartesi günü yapılan açıklamada işgal yönetiminin, ABD'ye önümüzdeki aylarda yerleşim projesi kararları almama sözü verdiğini ancak Filistinlilerin evlerini yıkmama sözü vermediğini açıkladığı iddia edilmişti. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar