SİYONİST YETKİLİLER BİRBİRİNE DÜŞTÜ

Otzma Yehudit Milletvekili, Lapid, Gantz, Golan ve Yaalon'un tutuklanması çağrısında bulundu, onları tehlikeli olarak nitelendirdi ve onları savaş çağrısı yapmakla suçladı. 

Görüntülenme: 468 Tarih: 10 Ocak 2023 03:36
SİYONİST YETKİLİLER BİRBİRİNE DÜŞTÜ

Otzma Yehudit Milletvekili Zvika Fogel, Yair Lapid, Benny Gantz, Yair Golan ve Moshe Yaalon'un İsrail'e ihanetten "tutuklanması gerektiğine" inandığını söyledi.

Salı günü KAN Haber'e verdiği röportajda yeni hükümet tarafından uygulanan yasalara karşı ülke çapındaki protestolardan bahsederken açıklamalarını yaptı. 

"Onlar [ Muhalefet liderleri] şu anda buradaki en tehlikeli insanlar. Gösteriler değil, [Filistin] bayrakları değil, başka hiçbir şey yok."

Fogel'e göre, "Gösteri çağrısı yapsalardı onlara hak verirdim ama onlar benim düşman olmamdan bahsediyorlar! Savaş çağrısı yapıyorlar!" Bunun "vatan hainliği" olduğunu ve geçerli bir "tutuklanma nedeni" olduğunu vurguladı.

Muhalefetin tepkileri

Muhalefet lideri Yair Lapid yanıt olarak tweet attı, "Bunun olacağı açıktı. Demokratik olmayan eyaletlerde hükümet her zaman muhalefet liderlerini tutuklamakla tehdit ediyor."

İsrail Silahlı Kuvvetleri (IDF) eski genelkurmay başkanı MKilletvekili Gadi Eisenkot da tepki göstererek, "Netanyahu'yu bunu kınamaya çağırıyorum. Demokratik bir ülkede muhalefet liderlerinin tutuklanması çağrısında bulunan bir koalisyon kabul edilemez."

KAN'ın Pazar günü bildirdiğine göre, Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, İsrail Polisi üst komutanlığıyla bir araya geldiğini ve onlarla solcu protestocuların "yasaları çiğnediğini" tartıştığını ve polisin "yasayı eşit şekilde uygulamasını " talep ettiğini söyledi .

Yeni değiştirilen Polis Yasasına göre, Ben-Gvir'in taktik meselelere değil, yalnızca "politika ve genel ilkeler" meselelerine müdahale etmesine izin veriliyor. Ancak, "politika ve genel ilkelerin" tanımı belirsizdir. Yasaya karşı çıkanlar bu tür durumlara karşı uyardı.

/The Jarusalem Post-Tercüme ve edit: İsrailpost

Yorumlar