HAMAS NAKAB FORUMU BULUŞMASINA TEPKİ GÖSTERDİ

 

Görüntülenme: 515 Tarih: 10 Ocak 2023 14:22
HAMAS NAKAB FORUMU BULUŞMASINA TEPKİ GÖSTERDİ

İslami Direniş Hareketi (Hamas) resmi sözcüsü Hazim Kasım, işgal rejimiyle uzlaşma temeline dayanan Nakab Forumu'nun ön hazırlık çalışmaları için, sonuncusu Birleşik Arap Emirlikleri'nde (BAE) gerçekleştirilen ve İsrail işgal rejiminden de bir ekibin katıldığı buluşmalar düzenlenmesinin siyonist işgal rejimiyle uzlaşma hatasında ısrar edilmesi anlamına geldiğini dile getirdi. 

Kasım, Filistin Enformasyon Merkezi'ne de ulaşan açıklamasında bu programın siyonist işgal rejiminin aşırı ırkçı faşist bir hükümetiyle irtibat halinde sürdürüldüğüne dikkat çekti. Irkçı faşist siyonist hükümete bu ilginin gösterilmesinin onun Filistin halkına, mukaddesatına ve esirlerine yönelik saldırgan ve düşmanca tutumunda daha da cüretlenmesine sebep olduğunu vurguladı. 

Dün (9 Ocak Pazartesi) BAE'de, sözde Nakab Forumu olarak isimlendirilen bir zirve toplantısının hazırlık çalışmaları amacıyla Mısır, İsrail, Fas, BAE, Bahreyn ve ABD heyetlerinin katıldığı bir buluşma başlatılmıştı. Bunun aynı amaçla düzenlenen buluşmaların bir halkası olduğu ve önümüzdeki birkaç ay içinde adı geçen ülkelerin dış işleri bakanlarının zirve toplantısı düzenlemeleri için hazırlık çalışması niteliği taşıdığı bilgisi verildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar