FADİYE EL BERĞUSİ'DEN FİLİSTİN HALKINA ÇAĞRI

Siyasi aktivist Fadiye El-Berğusi siyonist işgal yönetiminin, işgal altındaki topraklarda İslami mukaddesata yönelik ihlallerini ve taşkınlıklarını sürdürdüğüne dikkat çekti.  

Görüntülenme: 666 Tarih: 24 Aralık 2022 19:07
FADİYE EL BERĞUSİ'DEN FİLİSTİN HALKINA ÇAĞRI

El-Berğusi, Hurriya News tarafından yayınlanan basın açıklamasında; "Yerleşimcilerin mübarek Mescidi Aksa'nın içine yönelik baskınlarında artış gözlemliyoruz." ifadesine yer vererek işgalcinin bütün bu baskınları kolaylaştırmaktaki ve teşvik etmekteki amacının buranın kimliğini değiştirmek ve Mescidi Aksa'nın zaman veya mekan yönünden paylaştırılması planına zemin hazırlamak olduğunu vurguladı. 

El-Berğusi, Filistin halkını işgal rejiminin Aksa'yla ilgili planlarını boşa çıkarmak için buraya daha fazla sahip çıkmaya ve içinde nöbet tutmak (ribat) için seferler düzenlemeye davet etti. 

El-Berğusi, işgal rejiminin nihai hedefinin Kudüs'te ve Batı Şeria bölgesinde Filistinli varlığına tamamen son vermek olduğunu ifade etti. 

İşgal rejiminin tüm engellemelerine ve birçok yere askeri kontrol noktası koymasına rağmen dün (23 Aralık) Cuma namazında Mescidi Aksa'da yine kalabalık bir cemaat oluştu. Yerel kaynakların verdiği bilgilerde dün Cuma namazında Mescidi Aksa'da toplananların sayısının 65 bini bulduğu dile getirilmişti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar