DR MUSA EBU MERZUK'TAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birim üyesi Dr. Musa Ebu Merzuk, Filistin davası konusunda Batı projesine karşı durulmasında Hamas'ın öncelikli yerde ve en büyük paya sahip olduğunu dile getirdi.  

Görüntülenme: 598 Tarih: 18 Aralık 2022 17:05
DR MUSA EBU MERZUK'TAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Hurriye News haber sitesinin yayınladığı habere göre Ebu Merzuk, Hamas'ın ulusal çalışmanın işgalin darbeleri karşısında yorgun düştüğü çok zor bir zamanda ortaya çıktığına, Filistin halkının intifadayla bir yeniden doğuş gerçekleştirdiği sırada doğduğuna dikkat çekti. 

Ebu Merzuk, taşlı intifadanın başladığı dönemde bazı ulusal karizmaların kaybolmasının ardından Hamas'ın boşluğu doldurduğunu, dolayısıyla onun harekete geçmesinin mücadelenin gerçek ve medeni boyutunu oluşturduğunu, harekete geçmesinin bağımsızlık için zorunlu ve nitelikli bir tavır olduğunu vurguladı. 

Ebu Merzuk, Hamas'ın Filistin toprakları hakkında Batı projesi karşısında Filistin davasını asıl yerine geri döndürdüğünü, bu projeye karşı durma konusunda en etkili unsur olduğunu dile getirdi.

Ebu Merzuk açıklamasında; "Bölgedeki ülkelerle, her bir ülkenin siyonist işgal karşısındaki konumuna göre ilişkilerimizi sürdürüyoruz. Hamas'ın izlediği direniş ise onu bölgede etkin bir konuma getirmiştir." ifadesine yer verdi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar