NABLUS'TA ÇATIŞMA

Nablus kentinin güneyinde bu sabah (6 Kasım Pazar) işgal güçleriyle Filistinliler arasında yaşanan çatışmalar sırasında çok sayıda kişinin işgal askerlerinin attığı göz yaşatıcı bombalardan çıkan yoğun gazdan etkilendiği ve Dura kentinde de Yahudi yerleşimcilerin Filistinlilerin arazilerine saldırdığı bildirildi. 

Görüntülenme: 488 Tarih: 06 Kasım 2022 01:22
NABLUS'TA ÇATIŞMA

Yerel kaynaklar, Nablus’un güneyinde yer alan Es-Saviye beldesinin doğusunda Yahudi yerleşimciler için yeni bir yol inşa edilmesini protesto eden Filistinlilere işgal güçlerinin müdahalede bulunduğunu ve işgal askerlerinin attığı bombalardan çıkan gaz sebebiyle birçok kişinin boğulma tehlikesi geçirdiğini söyledi.
 

Kaynaklar, işgal güçlerinin belde arazileri üzerinde Eli Yahudi Yerleşkesi’ne giden yeni bir yol açarak emrivaki yapmak istediğini, yolun yerleşkeye giden işçiler tarafından kullanılacağını ve belde sakinlerinin yolun yapımına ve işçilerin geçişine karşı olduğunu ifade etti.
 

Filistin halkına yönelik baskılarını ve zulmünü sürdüren işgal güçleri Eylül ayında Batı Şeria ve Kudüs’te Filistinlilere yönelik 885 ihlale imza attı.
 

Öte yandan, Yahudi yerleşimcilerin bu sabah erken saatlerde El-Halil’in güneyindeki Dura kentinde Filistinlilere ait tarım arazilerine saldırdığı kaydedildi.
 

Filistinli çiftçi Nasr Hucce, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Yahudi yerleşimcilerin bu sabah El-Fer’a bölgesindeki ekili alanlara su götüren su borularına saldırdığını, boruları kestiğini ve ekili arazilere zarar verdiğini bildirdi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar