ABDULLATİF EL KANU: SEÇİMLER SİYONİST REJİME MEŞRUİYET KAZANDIRMAZ

İslami direniş hareketi 'Hamas'ın sözcüsü, Siyonist rejimin içeriden çökmekte olduğunu vurgulayarak, ''Seçimler bu rejime meşruiyet kazandırmaz.'' dedi. 

Görüntülenme: 605 Tarih: 01 Kasım 2022 13:12
ABDULLATİF EL KANU: SEÇİMLER SİYONİST REJİME MEŞRUİYET KAZANDIRMAZ

Siyonist İsrail rejimi parlamento seçimleri, (resmi tarihinden iki gün önce) Pazar günü ordu mensuplarının oy kullanmasıyla başladı. İşgal topraklarının genelinde seçimler bugün başlayacak. 

El-Ahd'in haberine göre İslami direniş hareketi Hamas sözcüsü Abdul Latif el-Qanu, siyonist tüm siyasi partilerin Filistin ulusunun düşmanı olduğunu belirterek şunları ekledi: "Seçimler Siyonist rejime meşruiyet kazandıramaz ve bu Rejim, tüm sosyal, siyasi ve güvenlik unsurlarıyla işgalci olarak bilinecektir.''

Hamas hareketinin sözcüsü, Filistin halkının, Siyonist yetkililerin aşırılık yanlısı planlarına  ve Filistinlileri öldürmeye dayalı  aşırılık yanlısı siyasetlerine karşı meşru hakkını vurguladı ve mücadelenin  süreceğini söyledi. 

Irkçı rejim İsrail, son 4 yılda 5'inci kez genel seçime gidiyor. Bugün  yapılacak seçimde yarış, mevcut koalisyon hükümeti ile eski başbakan Netanyahu'yu destekleyen partiler arasında geçecek. Siyonistler, bu seçimin de ülkedeki siyasi istikrarsızlığa son verememesinden endişe ediyor.

Irkçı İsrail'de kamuoyu yoklamaları da erken seçimin siyasi istikrarsızlığa son vermekten uzak olduğuna işaret ediyor. Uzmanlar tekrarlanan seçimlerin, katılım oranını etkilemeyeceği görüşünde.

İsrail’de anketler, 120 sandalyeli mecliste hiçbir ittifakın çoğunluğu sağlayamayacağına işaret ediyor.

parstoday

Yorumlar