BATI ŞERİA VE KUDÜS'TE DİRENİŞ EYLEMLERİ ARTARAK DEVAM EDİYOR

Filistin'in Batı Şeria bölgesinde ve Kudüs'te işgal güçlerinin tüm baskılarına ve şiddet uygulamalarına rağmen direniş eylemleri hız kesmeden devam ediyor. Bu bölgelerde son 24 saat içinde de 47 direniş eylemi gerçekleştirildiği ve bu eylemlerde işgalcilerin milis gücü niteliğindeki yerleşimci çetelerine mensup 3 kişinin yaralandığı haber verildi.  

Görüntülenme: 474 Tarih: 27 Ekim 2022 20:20
BATI ŞERİA VE KUDÜS'TE DİRENİŞ EYLEMLERİ ARTARAK DEVAM EDİYOR

Filistin Bilgi Merkezi'nin yayınladığı günlük rapora göre Batı Şeria ve Kudüs bölgelerinde son 24 içinde gerçekleştirilen eylemlerden 5'ini işgal güçlerine yönelik veya yerleşimci çetelerinin baskınlarını engelleme amaçlı silahlı saldırı eylemleri oluşturdu. Bu saldırılarda yerleşimci çetelerden 3'ü yaralandı. 

Direnişçiler işgal güçlerinin Nablus'a düzenledikleri baskınlar sırasında Hilletu'l-Amud'da, Balata Mülteci Kampı civarında ve Beyta Kavşağı'nda işgal güçlerine silahlı saldırı gerçekleştirdi. Ayrıca El-Celeme askeri kontrol noktasında ve Cenin'deki Nezletu'Şeyh bölgesinde silahlı saldırı eylemi gerçekleştirildi. 

Direnişçi gençler 7 farklı noktada yerleşimci çetelerin baskınlarını engelledi ve yerleşimcilere ait üç aracın camlarını dağıttılar. 

Kudüs, Cenin, Ramallah, Nablus, Beytlahim, Selfit, Eriha, Kalkilya ve El-Halil'de 25 noktada çatışma meydana geldi, bu çatışmalarda gençler işgal güçlerini taşladı. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar