HAMAS'TAN TAZİYE MESAJI

İslami Direniş Hareketi (Hamas), Kudüs’ün Anata beldesi sakinlerinden olan ve işgal güçleri tarafından aranan Uday Kemal Et-Temimi’nin Maale Adumim Yahudi Yerleşkesi girişinde ateş açma eylemi gerçekleştirip bir Yahudi yerleşimciyi yaraladıktan sonra şehit olduğunu duyurdu. 

Görüntülenme: 514 Tarih: 20 Ekim 2022 08:58
HAMAS'TAN TAZİYE MESAJI

Hamas, bu sabah (20 Ekim Perşembe) erken saatlerde yayınladığı ve Filistin Enformasyon Merkezi’ne ulaşan bildiride, Et-Temimi’nin kahramanca gerçekleştirdiği eylemin Filistin halkının işgale karşı direnişinin temellerini güçlendirdiğini ve Kudüs’ün kalbinde işgalcilere meydan okuduğunu, işgal askerlerini ve yerleşimci sürülerini kara günlerin beklediği mesajı verdiğini söyledi.
 

Kudüs’ün kahramanlarının işgalcilerin tüm güvenlik önlemlerine rağmen Mescid-i Aksa’nın çağrısına katıldıklarını ve işgalcilerin Mescid-i Aksa’da hiçbir hakları olmadığını vurguladıklarını belirten Hamas, Şufat Kampı’ndaki direnişçilere selam gönderdi ve Et-Temimi ailesine başsağlığı diledi.
 

Hamas, Filistinlileri şehit Uday Et-Temimi’nin yolundan gitmeye ve Mescid-i Aksa’yı korumak için başta ribat ve direnişi artırmak olmak üzere her türlü aracı kullanmaya davet etti.
 

Kudüs’ün doğusundaki Maale Adumim Yahudi Yerleşkesi girişinde dün akşam saatlerinde gerçekleştirilen ateş açma eyleminde bir Yahudi yerleşimci yaralanırken eylemi gerçekleştiren Filistinli direnişçi Uday Et-Temimi şehit oldu.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar