BATI ŞERİA'DA GECE BOYUNCA ÇATIŞMA YAŞANDI

İsrail işgal güçlerinin dün gece ve bugün (10 Ağustos Çarşamba) sabah saatlerinde Filistin'in Batı Şeria bölgesinde muhtelif yerlere düzenledikleri baskınlarda birçok kişi yaralandı.  

Görüntülenme: 776 Tarih: 10 Ağustos 2022 19:22
BATI ŞERİA'DA GECE BOYUNCA ÇATIŞMA YAŞANDI

Verilen bilgilere göre İsrail işgal güçlerinin dün sabah Nablus şehrine düzenledikleri baskınlara ve Fetih hareketinin Aksa Tugayları Komutanları'ndan İbrahim En-Nablusi ve İslam Sabbuh ile 16 yaşındaki Hüseyin Taha isimli genci şehit etmeleri üzerine Batı Şeria'nın değişik bölgelerinde işgal terörüne karşı gösteriler düzenlendi. İşgal güçlerinin bu gösterilere müdahalede bulunmaları da çatışmalara ve yaralanmalara neden oldu. 

Nablus'un batısındaki Deyr Şeref'te çıkan çatışmalarda işgal güçleri göstericilerin üzerine mermilerle ve göz yaşartıcı gaz bombalarıyla saldırdılar. Birçok kişi nefes alma sıkıntısı yaşadı. 

Nablus yakınında bir başka çatışma da Huvvare askeri kontrol noktası civarında meydana geldi. 

Beytu Ummer kasabasında meydana gelen çatışmalarda bir genç kauçuk kaplamalı mermiyle yaralanırken birçok kişi de gaz bombalarından etkilendi. 

İşgal güçleri El-Halil'deki El-Arrub Mülteci Kampı'nın girişlerini kapatarak Filistinlilere saldırdılar. 

Beytlahim'de de onlarca kişi atılan gaz bombalarından zarar gördü. 

İşgal güçleri Teku' kasabasının demir kapısını kapattı ve şehrin güneyindeki El-Menşiyye mıntıkasında ikamet edilen bir evi yıktılar. 

El-Hızır kasabasında da işgal güçleriyle Filistinliler arasında çatışmalar meydana geldi. İşgal güçleri ahalinin üzerine ses ve gaz bombalarıyla saldırırken, kasabanın Beytlahim ile irtibatını keserek bu tarafa giden ve oradan gelen araçların geçişlerini engellediler.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar