ABDULLAHİYAN: SİYONİSTLER SADECE GÜÇ DİLİNDEN ANLIYOR

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Gazze'de ateşkes sağlandığını belirterek, Siyonistlerin sadece güç dilinden anladıklarını söyledi. 

Görüntülenme: 951 Tarih: 09 Ağustos 2022 04:51
ABDULLAHİYAN: SİYONİSTLER SADECE GÜÇ DİLİNDEN ANLIYOR

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, sosyal medya hesabı Instagram üzerinden yaptığı paylaşımda, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Guterres ve Katar Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani'nin yanı sıra Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Mikdad ve Lübnan Dışişleri Bakanı ile dün gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde Gazze'nin son durumu hakkında fikir alışverişinde bulunduklarını aktardı.

Emir Abdullahiyan'ın paylaşımında şu ifadelere yer verildi:

"Müttefikleri ve komşuları ile istişare halinde olan İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, Siyonist Rejimim cinayetlerini kınarken, işgalcilerin kötü eylemlerini önleyecek aktif direnişi her zaman savunacaktır.

Bir zamanlar cinayetlerini denizden nehire yaymaya çalışanların, artık tamamen izole hale geldiğine inanıyoruz. Onlar işgal altındaki topraklarda karşı karşıya geldiği çok katmanlı krizleri örtbas etmek için duvar örmeye başlamış ve zaman zaman kadınlar ve çocuklara düzenlenen saldırıları hezimete uğramıştır ve eskisinden daha da aşağılayıcı bir şekilde etraflarına duvar örmeye devam ediyorlar.

33 günlük savaştan bugüne kadar işgalcilerin amacı, güç ve terör dengesini değiştirmekti, adil ve bilge sahibi gözlemciler onların kazanıp kazanmadıklarını kanıtlayabilir. Ateşkes sağlandı, zira Siyonistler sadece güç dilinden anlıyor."

Siyonist İsrail ve Filistin arasında devam eden saldırıların ardından taraflar arasındaki ateşkes dün akşam saatlerinde başladı.

Siyonist Rejim'in İslami Cihat’a ait noktaları hedef aldığı gerekçesiyle 5 Ağustos'ta başladığı abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları havadan ve karadan devam ediyor.

Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Siyonist İsrail'in Gazze Şeridine üçüncü gününde devam eden saldırılarında şehit sayısının 32'ye, yaralı sayısının 275'e yükseldiği bilgisi paylaşıldı.

Gazze'ye yönelik saldırılar devam ederken fanatik Siyonist yerleşimciler bugün, İsrail polisinin eşliğinde gruplar halinde Meğaribe Kapısı'ndan Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemişti.

tesnim

Yorumlar