ŞABAK'TAN YENİ İDDİA

İsrail işgal rejiminin Genel Güvenlik Teşkilatı adı verilen ve kısa adı Şabak olan istihbarat teşkilatı bugün (21 Temmuz Perşembe) Filistin'in Batı Şeria bölgesindeki Nablus'ta, buradaki askeri alt yapı sorumlusu 42 yaşındaki Allam Er-Ra'i isimli şahsı yakaladığı iddiasında bulundu.  

Görüntülenme: 686 Tarih: 21 Temmuz 2022 18:14
ŞABAK'TAN YENİ İDDİA

Siyonistlere ait Ynet isimli haber sitesinin yayınladığı haberde, işgal istihbaratı ile işgal ordusunun ortak açıklamasında söz konusu askeri alt yapının son birkaç ay içinde faaliyete geçtiğinin, özellikle Nablus'un doğusundaki Yusuf'un Kabri bölgesinde gerçekleştirilen muhtelif silahlı saldırılarla irtibatlı olduğunun iddia edildiği belirtildi. 

Açıklamada Er-Ra'i'nin siciliyle ilgili araştırmalarda, onun 2006 yılında bir işgalci askerin öldürülmesine neden olan silahlı saldırı ve bombalama eylemiyle ilişkisinin olduğunun tespit edildiği iddia edildi. 

Bu şahsın ayrıca 2005-2007 arasında Nablus ve civarında, birkaç işgalci askerin yaralanmasına sebep olan muhtelif silahlı saldırı ve patlayıcı yerleştirme eylemleriyle de ilişkisinin olduğu ileri sürüldü. 

Bu arada siyonistlere ait Yediot Ahranoot isimli gazetenin yayınladığı bir haberde de işgal istihbaratının 16 yıl önce bir işgal subayının öldürülmesinden sorumlu bir kişiyi yakaladığı belirtildi. Bu haberde de kastedilenin aynı kişi olduğu tahmin ediliyor. 

 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar