HİCAZ HALKI SUUD REJİMİNE KARŞI AYAKLANMALI

Ensarullah hareketinin siyasi ofisinin bir üyesi şunu vurguladı: ‘Arap Yarımadası'nın özgür insanları hemfikir olmalıdır. Çünkü onların düşmanları da kaderleri de birdir. 

Görüntülenme: 817 Tarih: 15 Temmuz 2022 17:48
HİCAZ HALKI SUUD REJİMİNE KARŞI AYAKLANMALI

Yemen Ensarullah Hareketi'den Muhammed el-Bahti, perşembe günü yaptığı açıklamada, Arabistan Yarımadası'nın özgür halkının Al-i Suud rejimine karşı ayaklanması gerektiğini vurguladı.

Muhammed el-Bahti şu ifadelerde bulundu: ‘Artık Arap Yarımadası'nın özgür insanlarının bir araya gelme zamanı geldi. Çünkü onların düşmanları da kaderleri de birdir.

Belirleyici bir savaş ve aynı zamanda zafer de yakındır.’

Öte yandan, Suudi Arabistan İçişleri Bakanlığı geçen Mart ayı sonlarında, onlarca insanı idam ettiğini açıkladı. Suudi Arabistan İçişleri Bakanlığı şu iddialarda bulundu: ‘İdam edilen bu kişiler, ülkede güvensizlik, fitne ve kaos yaratmaya çalışmış ya da ülke dışında çatışma bölgelerine gitmiş ya da IŞİD ve el-Kaide’nin planlarını uygulamışlardır.

Bu kişilerden bazıları Husi hareketi ve Suudi karşıtı gruplarla bağlantılıydı ve onlarla istihbarat işbirliği yapıyordu.’

ABD Başkanı Joe Biden'ın Suudi Arabistan'ı ziyaret etmesi ve Fars Körfezi İşbirliği Konseyi'ndeki müttefikleri ve bazı Arap ülkelerinin başkanlarıyla Riyad'da bir toplantı yapması planlanıyor. Biden, ABD başkanı olarak ilk bölgesel ziyaretine dün Tel Aviv'e giderek başladı.

Uzmanlara ve siyasi gözlemcilere göre Biden’ın, Ukrayna'daki savaşın gölgesinde gerçekleşen bu ziyaretinin, petrol üretimindeki artış ve Suudi Arabistan'ı Siyonist rejimle bir barış anlaşması imzalamaya teşvik etmek olmak üzere iki açık ve net hedefi bulunuyor.’

rasthaber

Yorumlar