ÇAĞRILARA KULAK TIKAYAN ABBAS BİDEN İLE GÖRÜŞTÜ

İsrail işgal rejimine her alanda ve sınırsız bir şekilde destek veren ABD Başkanı Joe Biden'ı, Filistin halkının geniş çaplı tepkilerine rağmen Filistin Başkanı Mahmud Abbas da bugün Batı Şeria'nın güney kesiminde yer alan Beytlahim şehrinde karşıladı.  

Görüntülenme: 667 Tarih: 15 Temmuz 2022 17:39
ÇAĞRILARA KULAK TIKAYAN ABBAS BİDEN İLE GÖRÜŞTÜ

Filistin'in resmi haber ajansı durumundaki Wafa haber ajansı, ikilinin Filistin'deki son gelişmeleri değerlendirecekleri bir toplantı yapacağını ve ardından da bir basın toplantısı düzenleyeceklerini haber verdi. 

Filistin halkı ve direniş hareketleri, Joe Biden'ın İsrail işgal rejiminin nitelikli bir askeri üstünlüğe sahip olmasına ve bölgedeki ilişki ağını genişletme programına destek vermeye devam edeceğini ve yönetiminin İran'ın nükleer ittifaka dönmesini asla beklemeyeceğini duyurmasından sonra Mahmud Abbas'ın onunla görüşmeyi reddetmesi çağrıları yapmıştı. Ancak bütün bu çağrılara rağmen Abbas yine onu karşılayarak kendisiyle görüşmeyi kabul etti. 

Biden'ın Abbas'ı ziyaretiyle eş zamanlı olarak onlarca sivil toplum kuruluşu Beytlahim'de protesto gösterisi düzenledi. Filistin güvenlik teşkilatının gösteriyi kontrol altına almak için çok sayıda elemanını seferber etmesi dikkat çekti. 

Gazeteci İyad Hamed, "Biden'a Filistin'e hoş geldin demiyoruz; çünkü tamamen İsrail işgal rejimini ve gazeteci Şirin Ebu Akile'yi katledenleri desteklemektedir." diye konuştu.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar