ABDULMELİK EL HUSİ'DEN MESCİD-İ AKSA HAKKINDA ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Yemen Ensarullah Hareketi Lideri, Siyonistlerin Mescid-i Aksa'ya yaptıkları saldırının, bu rejimin Mescid-i Aksa'yı yıkmak olan aleni hedeflerine ulaşmak için bir hazırlık olduğunu vurguladı. 

Görüntülenme: 743 Tarih: 31 Mayıs 2022 21:16
ABDULMELİK EL HUSİ'DEN MESCİD-İ AKSA HAKKINDA ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Dhamar kabilesini ağırlayan Yemen Ensarullah Hareketi Lideri Seyyid Abdülmelik Bedreddin Husi, bu kabilenin Yemen tarihinin bu aşamasındaki rolünü takdir etti.

Abdülmelik Husi şu ifadelerde bulundu: 'Dhamar eyaletinin tüm şehirlerinde güvenlik hakim olmalıdır ve şehir sakinlerinin ulusal düzeyde önemli bir rol oynayacağını umut ediyoruz.'

Ensarullah Lideri, Siyonistlerin işgal altındaki Kudüs'teki sözde bayrak yürüyüşüne değindi ve şunları söyledi: 'Yahudi Siyonistlerin Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırıları kışkırtıcıydı ve onlar bu eylemleriyle tüm Müslümanlara bir mesaj gönderdi. Yahudi Siyonizm tehlikesi tüm Müslümanlar için bir tehdittir ve İslam'ın bütün mukaddesatını hedef almaktadır.

Saldırı ve baskın, onların Mescid-i Aksa'yı yıkmak olan aleni hedeflerine ulaşmak için bir hazırlıktır. Biz, Seyyid Hasan Nasrallah'ın açıkladığı denklemin bir parçası olduğumuzu ciddi olarak ifade ettik.

Eğer İslam ümmeti Filistin ve Mescid-i Aksa konusunda ihmalde bulunursa, bu, düşmanın kendi komplolarını başlatmasını sağlamak demektir.

Yahudi lobisinin de Müslüman ümmeti hedef alan planları vardır.'

Suudi Arabistan ve BAE ikiyüzlülük ve nifakın bayraktarıdır

Abdülmelik Husi, açıklamalarının başka bir bölümünde bazı ülkelerin Siyonist rejimle ilişkilerini normalleştirmesine değindi ve şunları söyledi: 'Suudi Arabistan ve BAE bugün ikiyüzlülüğün bayraktarıdır.

Yemen'in işgali de tüm engelleri ve sorunları ortadan kaldırması için İsrail düşmanını güçlendirmeyi amaçlamaktadır.

Müslüman kaynakları ve tesisleri üzerinde tam ve doğrudan kontrol, ABD ve İsrail'in hedefidir. Siyonist katiller, Riyad ve BAE'de din adına ağırlanıyor. Uzlaşmacılar Siyonist Yahudilerle müttefik olduklarında, Filistinli mücahidlere düşmanlık etmişlerdir.

İsrail düşmanı doğrudan Yemen'e saldırmaya cesaret edemiyor ve bu rejim bundan daha güçsüzdür ve bunu tehlikeli bir macera olarak görmektedir.

Eğer dil farkı olmasaydı Suudi-BAE medyasının İsrail medyasından farkı olmazdı.'

Ensarullah Lideri aynı zamanda Yemen'deki Hadramut, el-Mehra ve Aden'deki ABD ve İngiliz üslerine değinerek şunları söyledi: 'ABD ve İsrail, maddi ve insani kayıplar yaşamak istemiyor ve aptal ikiyüzlüleri savaşa sürüklüyorlar. Münafıklar, Amerikan üssünün muhafızları gibi çalışıyorlar.'

Yemen'deki herhangi bir ateşkes geçicidir

Abdülmelik Husi sözlerine şöyle devam etti: 'Yemen halkı düşmanlara köle olmaya boyun eğmeyecektir. Düşmanların Yemen halkına yönelik yaptığı katliamlar onların gerçekliğini ve saldırganlıklarını gösterdi. Düşman

her düzeyde bu ülkeyi hedef alıyor ve bir sonraki aşamadaki gerilime askeri hazırlıklar yapıyor.'

Ensarullah Hareketi Lideri bu ülkede yapılan herhangi bir ateşkesi geçici olarak nitelendirdi ve şu ifadelerde bulundu: 'Düşman, askeri hazırlıklar yapıyor, ekonomik ve siyasi komplolar kuruyor. Bizler de bu komploları her alanda olabildiğince engellemeliyiz.'

Abdülmelik Husi, açıklamalarının sonunda dünyadaki gıda krizine değindi ve şunları söyledi: 'Amerika, İsrail ve Batı'nın komploları nedeniyle dünya gıda krizleriyle karşı karşıyadır. Düşmanlar, bazı ülkelerin ürünlerini İslam ülkelerine ihraç etmesini engellemek ve gıda krizi çıkarmak için hazırlıklar yapıyor.'

rasthaber

Yorumlar