FHKC KONGRESİNİ TAMAMLADI

 

Görüntülenme: 637 Tarih: 20 Mayıs 2022 17:39
FHKC KONGRESİNİ TAMAMLADI

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) bugün (20 Mayıs Cuma) Sekizinci Ulusal Kongresi'ni tamamladığını, halen işgal zindanlarında esaret altında olan Ahmed Seadat'ın yeniden Genel Sekreter seçildiğini, Genel Sekreter yardımcılığına ise Cemil Mezher'in seçildiğini açıkladı. Kongre'de Siyasi Büro ve Merkez Genel Kurulu üyeliklerinde tüm birimlerini kapsayacak bir şekilde geniş çaplı bir yenileşme sağlandığı belirtildi. 

FHKC'nin kongre sonrasında yaptığı ve Filistin Enformasyon Merkezi'ne de ulaşan açıklamasında, siyasi programın yeni gelişmelerin ışığında ve siyonist düşmana karşı verilen savaşın doğasına uygun bir şekilde yeniden gözden geçirildiği ve gerekli düzenlemelerin yapıldığı ifade edildi. 

Açıklamada, Kongre'de Filistin halkının tarihi topraklarındaki haklarının savunulması ve bu topraklar üzerinde herhangi bir pazarlığın kesinlikle reddedilmesi konusundaki tutumun korunması gerektiğine vurgu yapıldığı dile getirildi. Bu arada amaçların gerçekleştirilmesi ve işgal devletinin yenilgiye uğratılması için işgale karşı siyasi, kitlesel, toplumsal ve silahlı direniş yöntemlerinin tümünün kullanılması gerektiğinin teyit edildiği belirtildi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar