YAHYA SİNVAR HEDEFTE

 

Görüntülenme: 592 Tarih: 07 Mayıs 2022 18:28
YAHYA SİNVAR HEDEFTE

Dün (5 Mayıs Perşembe) gece Filistin'in 1948'de işgal edilmiş bölgesindeki Tel Aviv şehrinin yakınında bulunan El'ad mıntıkasında gerçekleştirilen feda eylemlerinden sonra, siyonistlere ait medya organlarının, yorumcuların ve işgal rejimi yetkililerinin Hamas'ın Gazze sorumlusu Yahya Es-Sinvar'ı özellikle hedefe yerleştiren tehditlerinin artması dikkat çekti. 

Siyonist medya, Yahya Es-Sinvar'ın Gazze'deki son konuşmasında işgal rejimini uyarmasına ve Filistin direnişine de işgal güçlerinin Mescidi Aksa'ya yönelik saldırılarının devam etmesi durumunda 1948'de işgal edilmiş bölgedeki şehirlerin derinliklerine kadar eylemlerini götürmeleri çağrısında bulunmasına dikkat çekiyorlar. 

Siyonist medya, Sinvar'ın söz konusu çağrısında Filistinli gençlere eylemlerinde ateşli silahlar ve gerek gördüklerinde pala dahil muhtelif beyaz silahlar da kullanmaları önerisinde bulunduğunu vurguluyorlar. 

İşgalcilerin yorumcuları El'ad eyleminde aynen Sinvar'ın çağrısında sözünü ettiği aletlerle ve tarzda saldırı gerçekleştirildiğini ileri sürüyorlar. 

Aşırı siyonistlerin başını çeken ve işgal parlamentosunun da üyelerinden olan Itamar Ben Gvir de Yahya Sinvar'ın evinin bombalanmasını, kendisinin de katledilmesini istedi. 

Hamas eylemle ilgili açıklamasında bunun işgal rejiminin Mescidi Aksa'ya yönelik saldırılarına ve baskınlarına karşı doğal bir cevap olduğunu ve durumun gerginleşmesinden tamamen işgal rejiminin sorumlu olduğunu dile getirmişti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar