İSTANBUL'UN FARKLI İLÇELERİNDE KUDÜS GÜNÜ PROGRAMLARI DÜZENLENDİ (VİDEO)

Peygamber Sevdalıları Vakfı, Dünya Kudüs Günü dolayısıyla İstanbul'un farklı ilçelerinde düzenlediği basın açıklamalarında, Kudüs'ün özgürleşmesinin yolunun vahdetten geçtiğine vurgu yapıldı. 

Görüntülenme: 1107 Tarih: 04 Mayıs 2022 17:08
İSTANBUL'UN FARKLI İLÇELERİNDE KUDÜS GÜNÜ PROGRAMLARI DÜZENLENDİ (VİDEO)

Siyonist işgal çetesinin Filistin toprakları üzerinde Müslümanlara yaptığı zulme dikkat çekmek ve gündemde tutmak amacıyla ilan edilen Dünya Kudüs Günü münasebetiyle Peygamber Sevdalıları Vakfı, İstanbul'un Anadolu Yakası'nda iki farklı yerde eş zamanlı basın açıklaması düzenledi.

Sultanbeyli Merkez Camii ve Pendik Çarşı Camii'de kılınan Cuma namazının ardından yapılan kitlesel basın açıklamalarına halk yoğun ilgi gösterirken sık sık tekbirler getirildi, işgalci siyonist rejim telin edildi.

Sultanbeyli'de düzenlenen programda Molla Nizamettin Yaçin bir konuşma gerçekleştirdi.
Dünya Kudüs Günü münasebetiyle dünyanın dört bir yanında Müslümanların; Kudüs'ün işgalini konuştuğunu, Müslümanların uyanarak beraber hareket etmek ve direnişi desteklemek için meydanlarda olduğunu belirten Yaçin, "Kâbe-i Muazzama bizim için nasıl önemliyse Kudüs de bizim için aynı şekilde önemlidir. Kudüs bizim kırmızı çizgimizdir, asla vazgeçmeyiz. Çünkü Peygamberimiz; ayette belirtildiği gibi bir gece şu anda yöneldiğimiz Kâbe'den Kudüs'e gidiyor, orada bulunan peygamberlere imamlık yaptıktan sonra miraca, Allah'ın huzuruna çıkıyor." dedi.

İşgalcilerin Kudüs'te yaptığı zulümlere değinen Yaçin, "1948'den itibaren oradaki kardeşlerimizi her gün şehit ediyor, evlerini yıkıyor; kadın, ihtiyar ve çocuk demeden sürekli öldürüyorlar. Ama orada ümmet için bir direniş vardır. Oradaki direniş bizim göstergemizdir, eğer burada onları desteklemezsek yarın Allah huzurunda mesul ve sorumluyuz. Kudüs'teki Müslümanlar; 'Ya Rabbi! Biz burada canımız ve malımız pahasına Mescid-i Aksa'yı koruduk ama uzaktaki Müslüman kardeşlerimiz seslerini yükseltip haykırmadılar' diyecekler. Biz de buradan haykırıyor ve diyoruz ki; Ey direniş gösteren kardeşlerimiz! Sizin yanınızdayız." diye konuştu.

"Sadece Kudüs'te değil dünyanın neresinde bir fitne varsa içinde Yahudi parmağı vardır." diye belirten Yaçin, "Yahudiler öyle bir hale gelmiş ki Amerika'yı kullanan Yahudi'dir. Türkiye'den fitne koparan, dinsizliğe götüren de Yahudi'dir. Şu konuşmalarımızı hazmetmeyen Yahudilerdir. Darbeler oldu, 15 Temmuz oldu; araştırılınca bakıyoruz ki Yahudi'nin parmağıyla hareket ediliyor. Allah, 'Yahudiler asla dost olamaz, bunu böyle bilin!' diyor. Biz buradan ilan ediyoruz; Ey Yahudiler! Bugün güçlü devletleri arkanıza alarak terör estiriyorsanız, biliniz ki Mescid-i Aksa'yı yıksanız dahi tekrar inşa edilecek ve tekrar Müslümanların malı olacaktır. Kudüs bizimdir, İslam Ümmetinindir ve öyle kalacaktır." ifadelerini kullandı.

Yapılan program Peygamber Sevdalıları Vakfı adına Şeyhmus Korkmaz'ın basın açıklamasını okumasının ardından İTTİHADUL ULEMA  İstanbul Derneği Başkanı Emin Yakut Hoca'nın duasıyla nihayete erdi. (İLKHA)
 

Yorumlar