BAE ASKERİ NAKLİYE UÇAKLARI SİYONİST İSRAİL'DE

İşgal rejiminde yayınlanan gazetelerden Jerusalem Post, son iki hafta içinde Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Hava Kuvvetleri’ne ait askeri nakliye uçaklarının birçok kez İsrail’e iniş yaptığını yazdı. 

Görüntülenme: 725 Tarih: 03 Mayıs 2022 07:20
BAE ASKERİ NAKLİYE UÇAKLARI SİYONİST İSRAİL'DE

Söz konusu uçakların İsrail’e geliş sebeplerinin henüz öğrenilemediğine dikkat çeken gazete, uçakların son günlerde iki ülke arasında imzalanan askeri işbirliği anlaşması uyarınca BAE’ye askeri malzeme taşıyor olabileceklerini bildirdi.
 

Haberde, son iki hafta içinde BAE Hava Kuvvetleri’ne ait 8 askeri nakliye uçağının En-Nakab bölgesindeki Nevatim Hava Üssü’ne iniş yaptığı ifade edildi.
 

Haberde ayrıca, işgal rejimi Savunma Bakanlığı’ndaki askeri malzeme ve güvenlik malzemeleri ihracından sorumlu yetkilinin Nisan ayı başlarında yaptığı açıklamada, İsrail’in askeri ürün ihracatının geçen yıl 11,2 milyar dolara ulaştığını ve bunun yüzde 7’sinin işgal rejimiyle ilişkileri normalleştirme anlaşmaları imzalayan Arap ülkelerine olduğunu bildirdiği kaydedildi.
 

İsrail ve BAE, 2020 yılında ilişkilerini normalleştirdiklerini duyurmuşlardı. O tarihten bu yana iki ülke karşılıklı olarak büyükelçi atadı, havayolu şirketleri BAE ve İsrail arasında doğrudan uçuşlara başladı ve ikili birçok anlaşmaya imza atıldı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar