BATI ŞERİA VE KUDÜS'TE BASKIN FURYASI

İşgal güçleri bu sabah (24 Nisan Pazar) Batı Şeria ve Kudüs’ün çeşitli bölgelerine baskın düzenleyerek 5 kişiyi gözaltına aldı. 

Görüntülenme: 658 Tarih: 24 Nisan 2022 16:11
BATI ŞERİA VE KUDÜS'TE BASKIN FURYASI

Yerel kaynaklar, işgal güçlerinin Batı Şeria’nın güneyinde yer alan Beytlahim’in doğusundaki Tegu’ beldesi sakinlerinden Muhammed Abdullah El-Amur isimli genci ve Batı Şeria’nın kuzeyindeki Nablus kenti sakinlerden Casim Muntasır Ebu Hıyt’i gözaltına aldığını bildirdi.
 

Kaynaklar, işgal güçlerinin Kudüs’ün kuzeyinde de Kalendiya Mülteci Kampı sakinlerinden Emir Es-Saka ve Ömer Advan’ı gözaltına aldığını ifade etti.
 

Kaynaklar ayrıca işgal güçlerinin Ramallah yakınlarındaki El-Bire kenti sakinlerinden Halid Muhammed Es-Sidr’i ailesinin evine baskın düzenleyerek gözaltına aldığını ve evde arama yaptığını belirtti.
 

İşgal güçleri her gün Batı Şeria ve Kudüs’ün çeşitli bölgelerine baskın düzenliyor, evlerde arama yapıyor ve baskın sırasında terör estirerek eşyalara zarar veriyor.

Öte yandan, işgal güçlerinin bu sabah erken saatlerde Tulkerem’in batısındaki ırkçı ayrım duvarı yakınlarında Filistinli bir grup işçiye ateş açtığı bildirildi.
 

Yerel kaynaklar, Tulkerem’in batısındaki kontrol noktasında görevli işgal askerlerinin duvarı geçmeye çalışan işçilere ateş açtığını ve iki işçinin yaralandığını söyledi.
 

İşgal güçlerinin son günlerde yeni eylemler olmasından korkarak Filistinli işçilerin izinsiz olarak duvarı geçmelerini engellemeye çalıştığı kaydedildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar