1948 BÖLGESİNDE İŞGALCİ İSRAİL'E KARŞI KORUNMA ÇAĞRISI

Filistin 1948 bölgesindeki Filistinli ahaliyi temsil eden çevreler tarafından ortak bir açıklama yapıldı. 

Görüntülenme: 1056 Tarih: 01 Nisan 2022 02:04
1948 BÖLGESİNDE İŞGALCİ İSRAİL'E KARŞI KORUNMA ÇAĞRISI

Yapılan uyarıda yahudi yerleşimcilerin oluşturduğu terör çetelerinin camilere yönelik saldırı ve baskınlarının artabileceği hatırlatılarak bu tür tehlikelere karşı hazırlıklı olunması ve camilerin korunması konusunda hassasiyet düzeyinin artırılması çağrısı yapıldı. 

Bu konudaki uyarı, yahudi yerleşimcilerin korunması için askeri milis güçler oluşturulacağının duyurulmasının ardından Halk Komitesi, Arap belediye üyeleri ve işgal altındaki Lud şehrinde bulunan İslami Forum tarafından yapılan ortak açıklamada dile getirildi. 

Söz konusu milis güçlerin ilkinin de Lud şehrindeki El-Umeri Camisi ile El-Hıdr Kilisesi'nin yanı başında yer alan Ramat Eşkol yahudi yerleşim merkezinde oluşturulacağı belirtildi. 

Zikredilen Filistinli çevrelerin yaptığı ortak açıklamada, belirtildiği şekilde milis güçler oluşturulmasıyla köklü bir Arap şehri olan Lud'deki Filistin varlığına son vermeyi hedefleyen birtakım terör faaliyetlerinin planlandığına dikkat çekildi. Böyle bir şeyin ise şehirdeki gerginliğin daha da artmasına sebep olacağı ifade edildi. 

Açıklamada şu an polisin himayesinde çalışan milis güçlerin geçen yılın Ramazan ayında Filistinlilere yönelik birçok saldırı gerçekleştirdiği ve Musa Hasune'yi şehit ettikleri hatırlatılarak, kurulması planlanan milis güçlerinin yapacağının da aynı şeyler olacağı belirtildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar