EL-BUHTİ: FİLİSTİN EYLEMLERİ SADECE FİLİSTİN'İ DEĞİL TÜM BÖLGEDEKİ DENGELERİ DEĞİŞTİRECEKTİR

Yemen Ensarullah Hareketinin siyasi konseyinin bir üyesi, Filistin operasyonlarının sadece Filistin'deki dengeleri değiştirmede değil, tüm bölgede etkili olacağını vurguladı. 

Görüntülenme: 1066 Tarih: 31 Mart 2022 07:23
EL-BUHTİ: FİLİSTİN EYLEMLERİ SADECE FİLİSTİN'İ DEĞİL TÜM BÖLGEDEKİ DENGELERİ DEĞİŞTİRECEKTİR

Yemen Ensarullah Hareketinin Siyasi Konseyinin bir üyesi olan Muhammed el-Buhti, Tel Aviv Operasyonunun işgalci rejime bir mesaj olduğunu söyledi.

Muhammed el-Buhti, el-Meyadin kanalına verdiği röportajda şu ifadelerde bulundu: ‘Siyonist rejim sahte bir güvenlik arayışındadır ama bu toplantı ve ziyaretler bu rejime asla güvenlik getirmeyecektir. İsraillilerin yeniden düşünmeleri ve rejimlerinin Amerikan çıkarlarına hizmet ettiğinden emin olmaları gerekiyor.

Filistin operasyonları sadece Filistin'deki dengelerin değişmesinde değil, bölgenin tamamında etkili olacaktır.’

Yemen kuşatması askeri bir eylemdir

Muhammed el-Buhti şunları söyledi: ‘Dost ve düşmana, Yemen kuşatmasının askeri bir eylem olduğunu ve bu kuşatmanın devam etmesinin askeri operasyonun devam etmesi niteliğinde olduğunu ve bu nedenle bunun işgalci ülkelere karşı saldırıların da devam edeceği anlamına geldiğini vurguluyoruz.

Suudiler, Ensarullah’ın Riyad görüşmelerine katılmayı asla kabul etmeyeceğini biliyor ve askeri operasyonların durdurulması kuşatmanın sona ermesini kapsamıyorsa, biz bunu saldırıların devam etmesi olarak kabul edeceğiz.

Eğer Yemen kuşatmasını kırma operasyonu olmasaydı, Suudi Arabistan ateşkes ilan etmeyecekti, artık herkes biliyor ki, dünya pazarlarına daha fazla petrol pompalama kararı artık Suudi Arabistan ve BAE'nin elinde değil, Yemen’in elindedir.’

Rasthaber

Yorumlar