KASIM SALİM: İŞGALCİ İSRAİL BİZİM KİMLİĞİMİZE SALDIRIYOR

30 Mart Toprak Günü, Filistin'in her tarafında, mülteci kamplarında ve Filistinlilerin aktif faaliyetlerinin olduğu değişik ülkelerde olduğu gibi, Filistin'in 1948'de işgal edilmiş bölgesinde de görkemli törenlerle kutlandı.  

Görüntülenme: 939 Tarih: 31 Mart 2022 11:58
KASIM SALİM: İŞGALCİ İSRAİL BİZİM KİMLİĞİMİZE SALDIRIYOR

1948 Bölgesi'nde büyük şölenin düzenlendiği Deyr Hanna şehrinde kalabalık bir kitle toplandı. 

Deyr Hanna Yerel Meclisi Başkanı Kasım Salim buradaki törende yaptığı konuşmada; "Bugün omuz omuza veriyoruz. Bu ancak bizim şehitlerimize gösterdiğimiz vefanın ve onların yollarını sürdürdüğümüzün göstergesi olabilir. İşgal kurumlarının halkımızın evlatlarına karşı bütün ırkçı yöntemlerle saldırdığı, bu saldırganlığını Nakab ve Kudüs'te zirveye tırmandırdığı bir dönemde biz bu manzarayı oluşturuyoruz." dedi. 

Salim konuşmasında, bu yıl işgal rejiminin Nakab'daki saldırganlıklarını iyice artırdığı ve oranın ahalisini göçe zorlamak için her tür yönteme başvurduğu, Filistinlilerin yoğun olduğu tüm şehirlerde ve köylerde de hayatı onlara iyice çekilmez hale getirmeye çalıştığı bir dönemde Toprak Günü'nü karşıladıklarını dile getirerek, bu vesileyle sergilenen birlik ve dayanışmanın daha bir anlam kazandığına işaret etti. 

 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar