FİLİSTİN DİRENİŞİ AFRİKA BİRLİĞİ ZİRVESİ'NDEKİ GELİŞMEYİ MEMNUNİYETLE KARŞILADI

Hamas ve İslami Cihad, Afrika Birliği'nin Siyonist rejimin birliğe üyeliğini askıya alma kararını uzlaşmacılara bir darbe olarak nitelendirdi. 

Görüntülenme: 875 Tarih: 07 Şubat 2022 18:27
FİLİSTİN DİRENİŞİ AFRİKA BİRLİĞİ ZİRVESİ'NDEKİ GELİŞMEYİ MEMNUNİYETLE KARŞILADI

Afrika Birliği liderleri Pazar günü terör rejimi İsrail'e gözlemci üyelik verilmesi kararını askıya aldılar ve Cezayir'in de aralarında bulunduğu yedi hükümet başkanından oluşan bir komite kurdular ve konuyu inceleyip sonucu Afrika Birliği'ne sundular. Siyonist rejimin gözlemci olarak üyeliği, Temmuz 2021'de Afrika Birliği'nde oylama yapılmadan ilan edilmişti. 

Bu arada Filistin İslami Cihad hareketi, oybirliğiyle Afrika Birliği'nin Siyonist rejime gözlemci statüsü verme kararını askıya alma konusundaki "gerçek" konumunu övdü ve bunu Siyonist rejimle ilişkilerin normalleşmesine güvenen herkese bir darbe olarak nitelendirdi. 

İslami Cihad Hareketi üst düzey yetkililerinden Ahmed el-Medlel, ''Siyonist rejimin Afrika Birliği'ne girmesine muhalefet, birlik ülkelerinin zirvesinden beklenen şeydi ve bir kez daha Afrika halklarının Filistin davasını savunduklarını gösterdi" dedi.

Medlel, Afrika ülkelerinin Filistin halkını işgalci rejimle bağlarını kopararak mücadelelerinde ve direnişlerinde desteklemelerini umduğunu ifade etti.

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) sözcüsü Hazım Kasım da, Afrika Birliği'nin Siyonist rejimin birliğe gözlemci üyeliğini askıya alma kararını memnuniyetle karşıladı.

Hamas sözcüsü, komiteyi, Afrika Birliği'ne Siyonist rejimin üyelik konusunu ele almaya ve Filistin halkının haklarını savunmak için işgalci rejime ve ırk ayrımcılığına karşı Afrika Birliği'nin değerlerini ve ilkelerini dikkate almaya çağırdı. 

PARSTODAY

Yorumlar