ABD VE SİYONİST İSRAİL İRAN'A KARŞI ORTAK STRATEJİ BELİRLEDİ

Beyaz Saray ulusal güvenlik danışmanı Çarşamba öğleden sonra işgal altındaki Kudüs'te işgal rejimi ‘İsrail’ Başbakanı Neftali Bennett'e ABD ve Tel Aviv'in çeşitli güvenlik konularında kritik bir kavşakta olduklarını ve ortak bir strateji geliştirmeleri gerektiğini söyledi. 

Görüntülenme: 840 Tarih: 22 Aralık 2021 09:05
ABD VE SİYONİST İSRAİL İRAN'A KARŞI ORTAK STRATEJİ BELİRLEDİ

Beyaz Saray'ın resmi internet sitesi üzerinden bugün yayınlanan açıklamada, ABD ve işgal rejiminin İran'ın "hızla ilerleyen" nükleer programının bölgesel ve uluslararası güvenliğe "ciddi tehdit" oluşturduğu konusunda anlaştıkları söylendi.

Beyaz Saray’ın işgal rejimiyle söz konusu 30 saatlik ziyareti, Washington'da uzun süredir devam eden bir ittifakı güçlendirmeye acilen ihtiyaç olduğunu gösteriyor.

Beyaz Saray'a göre, hem Washington hem de Tel Aviv, İran'ın yalnızca nükleer programıyla değil, aynı zamanda "istikrarsızlaştırıcı faaliyetleri ve terörist vekil gruplara desteği" olduğunu öne sürdükleri faaliyetleriyle de "tüm yönleriyle" bir tehdit oluşturduğu konusunda anlaştı.

Beyaz Saray, "Yetkililer, ABD ve İsrail'in İran'ın asla nükleer silah sahibi olmamasını sağlama konusundaki kararlılıklarında uyumlu olduklarını doğruladılar" dedi. İsrail Orta Doğu'da nükleer silah sahibi olan tek ülke konumundayken, ABD de Türkiye sınırları da dahil olmak üzere bölgede nükleer silahlarını konuşlandırmış durumda.

Bennett de görüşmelerin yapıcı olduğunu ve İran ve Tahran'ın dünya güçleriyle görüşmelerinden kaynaklanan büyüyen bir tehdidi içerdiğini yazdığı twitter mesajında, "Viyana'da yaşananlar, Ortadoğu'nun istikrarı ve İsrail'in güvenliği için önümüzdeki yıllarda derin sonuçlar doğuracak" dedi.

Beyaz Saray'ın açıklaması ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan ile işgal rejimi Ulusal Güvenlik Danışmanı Eyal Hulata arasında Kudüs'te gerçekleşen görüşme sonrasında geldi.

rasthaber

Yorumlar