AÇLIK GREVİNDEKİ FİLİSTİNLİ ESİR KAYİD EL FUSFUS ZAFER KAZANDI

 

Görüntülenme: 902 Tarih: 23 Kasım 2021 19:29
AÇLIK GREVİNDEKİ FİLİSTİNLİ ESİR KAYİD EL FUSFUS ZAFER KAZANDI

İsrail işgal rejiminin "idari tutuklama" uygulamasını protesto ve özgürlüğünü elde etme amacıyla 131 günden beri açlık grevinde olan esir Kayid El-Fusfus 14 Aralık tarihinde serbest bırakılacağına dair anlaşma sağlanması üzerine açlık grevini askıya aldı. 

Ailesi, oğullarının hastanede gözetim altında tutulacağını ve serbest bırakılacağı tarihe kadar da hakkındaki idari tutukluluk uygulamasının dondurulmuş olacağını ifade etti. 

Batı Şeria'nın güney kesiminde yer alan El-Halil'in güneyindeki Dura kasabasından olan Kayid El-Fusfus'un, uzun süreden beri devam eden açlık grevinden dolayı kanında pıhtılaşmalar olduğu, bedeninde sıvılarda ve vitaminlerde büyük miktarda azalma olduğu, el ve ayaklarında güç kaybı olduğu, zaman zaman bilinç kaybı yaşadığı ve konuşmakta zorlandığı belirtildi. 

Kayid El-Fusfus ilki 2008'de olmak üzere üç kez tutuklanmıştı. Birincide üç yıl hapis cezasına mahkum edilmişti. İkincide idari tutuklu olarak hapse konmuş ve 15 aydan sonra açlık grevine gitmişti. Üçüncü tutuklama ise yine "idari" olarak 17 Ekim 2020 tarihinde gerçekleşmişti. 

İsrail işgal rejiminin Filistinlilere yönelik olarak kullandığı "idari tutuklama" uygulamasına göre bir işgal savcısı herhangi bir suçlama yapmadan ve dava dosyası açmadan bir Filistinliyi altı ay süreyle hapse atabiliyor ve tutukluluğunu yine hiçbir gerekçe ileri sürme ihtiyacı duymaksızın altı aylık sürelerle on kez uzatabiliyor. On kez uzatmanın tamamlanmasından sonra serbest bırakması gerekse bile, tutuklu bir süre serbest bırakıldıktan sonra işgal güçlerinin birkaç gün içinde onu yeniden idari tutuklu olarak hapse atmaları imkanı var. Bu da işgal yargısına, bir Filistinliyi sadece belli aralıklarla ev ziyareti izni vermek suretiyle yargısız bir şekilde müebbet hapse mahkum etmesine imkan veriyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar