FİLİSTİNLİ DİRENİŞ GRUPLARI KUDÜS EYLEMİNİ KUTLADI

 

Görüntülenme: 1033 Tarih: 21 Kasım 2021 23:02
FİLİSTİNLİ DİRENİŞ GRUPLARI KUDÜS EYLEMİNİ KUTLADI

Filistinli gruplar, bu sabah işgal altındaki Kudüs kentinin Eski Belde semtinde gerçekleştirilen, eylemci gencin şehit olduğu, bir işgal askerinin öldüğü ve üç işgalcinin de yaralandığı eylemi kutlayarak, eylemin işgal askerlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin artan terörlerine karşı yapılmış doğal bir misilleme olduğunu belirtti.
 

Kudüs’ün Eski Belde semtinde Es-Silsile Kapısı yakınlarında bu sabah gerçekleştirilen ateş açma eyleminde bir İsrail askeri ölürken biri ağır 4 işgalci de yaralandı.
 

İslami Cihad Hareketi, konuyla ilgili yayınladığı bildiride, eylemin Yahudi yerleşimcilerin ve işgal güçlerinin her geçen gün daha da artan terörüne doğal bir misilleme olduğunu ifade ederek, işgal hükümetinin Filistin halkına düşmanlıkta ileri gittiğini, benimsediği yıkım ve tehcir politikalarının Kudüs kenti sakinlerine de zarar verdiğini söyledi.
 

Yaşananlardan tamamen işgal hükümetinin sorumlu olduğunu bildiren İslami Cihad, “İşgalcilerin politikaları ve İsraillilerin uyguladığı terörün büyüklüğü karşısında Filistin halkının teslim olacağını zanneden yanılır” dedi.
 

Filistin Halk Direnişi Hareketi de Kudüs’te gerçekleştirilen eylemi kutlayarak, temas noktalarında işgal ordusu askerlerine karşı direniş eylemlerini tırmandırma çağrısında bulundu.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar