SUUD LÜBNAN HALKINI KÖLELEŞTİRMEYE ÇALIŞIYOR

Yemen Ensarullah Hareketi'nin kıdemli bir üyesi olan Muhammed el-Bahti, Suudi Arabistan'ın Lübnan ile ilişkilerinde yarattığı gerilimi eleştirerek, Riyad'ın Lübnanlıları diz çöktürmek istediğini ifade etti. 

Görüntülenme: 912 Tarih: 31 Ekim 2021 18:29
SUUD LÜBNAN HALKINI KÖLELEŞTİRMEYE ÇALIŞIYOR

Bir analist ve medya aktivisti de olan Muhammed el-Bahti, Suudi Arabistan ile Lübnan arasındaki gerilimler hakkında, "Son birkaç gündeki eylemler ABD'nin çıkarına olmuştur." dedi.

Muhammed el-Bahti, cumartesi günü Lübnan'daki el-Meyadin haber ağına verdiği demeçte, "Suudi Arabistan'ın bu gerilimdeki amacı Lübnan halkına diz çöktürmek ve köleleştirmektir." dedi.

El-Bahti, "Eski ABD Başkanı Donald Trump, Suudi rejimini küçük düşürüyordu." diye de belirtti.

Yemenli yetkili, Suudi Arabistan'ın Lübnan'dan vergi talebinin reddedildiğini ve kınandığını ifade etti.

Lübnan Enformasyon Bakanı George Kordahi, Suudi Arabistan'ın Yemen'e karşı yürüttüğü savaşın "boşuna" olduğunu ve Ensarullah'ın da tıpkı Hizbullah gibi kendisini ve ülkesini savunduğunu söylemişti.

Suudi Dışişleri Bakanlığı ise Cuma akşamı yaptığı açıklamada, Lübnan büyükelçisini istişare için çağırdığını ve büyükelçinin Suudi topraklarından ayrılması için 48 saatlik bir süre tayin edildiğini belirtti.

Her zaman Riyad'ın politikalarını ve pozisyonlarını takip eden Bahreyn hükümeti de aynısını yaptı. Kuveyt de Lübnan büyükelçisini sınır dışı etti ve Beyrut'taki büyükelçisini geri çağırdı.

Bazı kaynaklar, Suudilerin bu baskı ve Lübnan karşıtı eylemlerinin amacının Hizbullah'a baskı yapmak ve Necip Mikati liderliğindeki yeni Lübnan hükümetini devirmek olduğunu ve Kordahi'nin açıklamalarının bahaneden başka bir şey olmadığını söylüyor.

George Kordahi ise saldırılara ve baskılara yanıt olarak tehditlere boyun eğmeyeceğini ve özür dilemeyeceğini açıkladı.

rasthaber

Yorumlar