ŞEHİT ALA ZEYYUD HAKK'A UĞURLANDI

Cenin ahalisi bugün öğleden sonra, sabahın erken saatlerinde işgal güçleri tarafından şehit edilen Filistinli genç Ala Zeyyud'u düzenlenen görkemli bir cenaze töreninin ardından ahirete uğurladı.  

Görüntülenme: 968 Tarih: 01 Ekim 2021 02:07
ŞEHİT ALA ZEYYUD HAKK'A UĞURLANDI

Şehidin cenazesi Cenin Hükümet Hastanesi'nden alınarak, büyük bir kalabalık ve araç konvoyu ile doğum yeri olan ve Cenin şehrinin batısında yer alan Es-Siletu'l-Harisiyye kasabasına götürüldü. 

Cenazeye katılanlar, bütün Filistin direniş örgütlerini tüm şehitlerin intikamının derhal alınmasını ve işgalci saldırganlara hızla karşılık verilmesini isteyen sloganlar attılar. 

Cenaze töreninde konuşanlar işgalcilerin cinayetlerinin direniş ruhunu daha da canlandırdığına ve işgale karşı konulması konusunda yeni bir aşamaya geçildiğine dikkat çektiler. 

Konuşmalarda Cenin'in, mülteci kampıyla ve köyleriyle birlikte işgal rejiminin boğazına takılan bir taş ve bütün askerlerinin peşini kovalayan bir kabus olacağı vurgulandı. 

Şehit Zeyyud'un babası da kendilerinin Ala gibi bir oğul yetiştirmekten dolayı iftihar ettiklerini ve onun sürekli şehadeti arzuladığını dile getirdi. 

Şehit babası, işgalci askerlerin Filistinli gençleri öldürmek için hiçbir gerekçeye ihtiyaç duymadıklarını hatırlatarak böyle bir düşmana karşı direnişin bütün araçlarıyla mücadele edilmesi gerektiğini vurguladı. 

22 yaşındaki Ala Nasır Zeyyud bugün, sabahın erken saatlerinde, işgal güçlerinin Cenin'in Burkin kasabasına düzenledikleri baskında şehit edilmişti. 

İşgal güçleri sabah saatlerinde Kudüs'te de İsra Huzeymiye adında bir genç bayanı Mescidi Aksa'nın Silsile Kapısı'nda bıçaklı saldırı teşebbüsünde bulunduğu iddiasıyla şehit ettiler. 

Öğle saatlerinde ise Gazze'nin orta kesiminde Bureyc mülteci kampının doğusunda kuş avına çıkan Muhammed Ammar isimli bir Filistinli, işgalci askerlerin gerçekleştirdiği saldırıda şehit edildi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar