SİYONİST MAHKEMEDEN GERİ ADIM

Siyonistlere ait haber kaynaklarının verdiği bilgilere göre İsrail işgal yargısı bugün (29 Eylül Çarşamba) sabah verdiği kararla Kudüs'ün doğusunda yer alan, El-Han El-Ahmer (Kızıhan) isimli bedevi Filistin köyünün boşaltılması işlemini altı ay süreyle erteledi.  

Görüntülenme: 830 Tarih: 29 Eylul 2021 12:46
SİYONİST MAHKEMEDEN GERİ ADIM

Siyonistlere ait Maariv gazetesinin yayınladığı habere göre mahkeme yargıçları, işgal devletinin konuyla ilgili tutumlarını ve ilgisizliklerini şiddetle eleştirdi ve dilekçenin açıklığa kavuşturulmamasını artık kabul edemeyeceklerini ifade ederek belirlenen tarihe kadar açık bir karar verilmesini istediler. 

İşgal rejimi söz konusu köyün yasal olmayan bir şekilde inşa edildiği iddiasıyla üç yıl önce yıkılmasına karar vermişti. Ancak ahalinin yerleştirilmesi için alternatif bir yer bulunması konusunda anlaşma sağlanamaması kararın uygulanmasını engellemişti. 

El-Han El-Ahmer'in yıkılması davası uluslararası platformda da tartışma konusu olmuştu ve Avrupa ülkeleri işgal rejimini bu köyü yıkma kararından vazgeçmeye çağırmışlardı. 

Köyde 1948'de işgal edilmiş Nakab bölgesinden zorla çıkarılmış olan bir bedevi aşiretine mensup 200 Filistinli, 1950'li yılların başlarında kurulmuş bir meskun alanda ikamet ediyor. 

Köyün çevresi işgal rejiminin inşa ettiği yahudi yerleşim merkezleriyle kuşatılmış durumda. Köyün arazisi işgal rejiminin E1 projesi adını verdiği bir yahudileştirme projesi için kullanılması istenen arazi içinde yer alıyor. 

İşgal rejimi E1 projesiyle Filistinlilerden zorla gasp edilen geniş bir arazi üzerine yeni binlerce yerleşim birimi inşa etmeyi ve burayı Kudüs'teki Maaliye Adomim yahudi yerleşim merkeziyle birleştirmeyi hedefliyor. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar