FİLİSTİN DİRENİŞ GRUPLARININ LİDERLERİ ABD’NİN AFGANİSTAN HEZİMETİNİ DEĞERLENDİRDİ (VİDEO)

 

Görüntülenme: 1242 Tarih: 04 Eylul 2021 17:48
FİLİSTİN DİRENİŞ GRUPLARININ LİDERLERİ ABD’NİN AFGANİSTAN HEZİMETİNİ DEĞERLENDİRDİ (VİDEO)

Nuceba Hareketi’nin Gazze muhabirine konuşan Filistinli önemli şahsiyetler, ABD’nin Afganistan’ı terk etmek zorunda kalışının Filistin ve Irak’ın özgürlüğünün ön adımı olduğunu belirttiler.

İSMAİL RIDVAN (Hamas): ‘ABD’nin Afganistan'da uğradığı yenilgi ve son askerine kadar bu toprakları terk etmesi, 20 yıl sonra tüm sömürge güçlerinin geri çekilmesi ve en başta da Amerikan'ın Irak ve tüm bölgelerden çıkması umut vericidir ve gelecek direnişindir.


MÜMİN AZİZ (Filistin Mücahitleri Hareketi): ‘Amerika'nın Afganistan'dan geri çekilmesi tüm sömürgeci güçlerin İslam ve Arap ülkelerinden çıkışı yolunda bir adımdır. Bizce bu geri çekilme, Amerikalı ve İsrailli işgalcilerin Filistin, İslam ve Arap toprakları ve özellikle de Irak topraklarından geri çekilişinin başlangıcıdır.’

EBU’L HASAN EŞŞİŞENİYE (Filistin Direniş Komiteleri): ‘Biz bu konuyu zaferlerin başlangıcı sayıyoruz. İlk düşmanın yani ABD’nin hezimete uğramış ve yenilmiş halde İslam topraklarından çıkışı tüm Müslümanlar için açık bir zafer yoludur.

Allah'ın izniyle Amerika hezimete uğramış ve yenilmiş bir şekilde kardeş ülkemiz Irak'tan da çıkacak. Şüphesiz Hak, Iraklı dost ve kardeşlerimizin yanında olacaktır. Biz, Amerikan'ın Irak'taki işgali son bulana, direniş sayesinde Irak izzetli ve onurlu bir ülke olana kadar halkın yanındayız ve onlara destek olacağız.’

kudusgunu.com

Yorumlar