MISIR REFAH KAPISINI 3 GÜNDÜR KAPALI TUTUYOR

Geçtiğimiz pazartesi sabahından itibaren Gazze Şeridi'nin dünyaya açılan tek kapısı durumundaki Refah sınır kapısını giriş ve çıkışa kapatan Mısır yönetimi bugün (25 Ağustos Çarşamba) üçüncü günde yine kapalı tutmaya devam ediyor.  

Görüntülenme: 1243 Tarih: 25 Ağustos 2021 14:33
MISIR REFAH KAPISINI 3 GÜNDÜR KAPALI TUTUYOR

Mısır'ın bu kapıyı kapalı tutması Gazze'den çıkış için kayıt yaptırmış olanların ciddi sıkıntılar yaşamalarına neden oluyor. Çünkü bu kişilerin ya öğrenim gördükleri üniversitelere, ya çalıştıkları işlere, ya tedavi görmek için randevu aldıkları hastanelere veya iş ilişkisi için irtibat kurdukları kurumlara belirli bir tarihe kadar ulaşmaları zorunlu durumda. Ancak ne yazık ki Mısır yönetimi bu insanların zorunlu ihtiyaçlarını nazarı dikkate almayarak, hiçbir geçerli sebep olmaksızın kapıyı iki taraflı olarak kapatmak suretiyle hem Gazze'den çıkmak isteyenlerin hem de bu bölgeye girmek isteyenlerin ciddi sıkıntılar, zorluklar yaşamalarına sebep oluyor. 

Gazze Şeridi'ndeki İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada Mısır'ın Refah kara kapısını bugün üçüncü gününde yine kapalı tutmaya devam ettiği dile getirildi. Açıklamada konuyla ilgili herhangi bir ayrıntıya yer verilmediği için Mısır'ın bu konuda ne tür bir gerekçe ileri sürdüğü bilinmiyor. 

Gazze'deki İçişleri Bakanlığı pazar günü yaptığı açıklamada Mısır hükümetinin Refah sınır kapısının kapatılacağı konusunda kendilerine bilgi verdiğini duyurmuştu. 

Bu kapatmanın son bir kaç ay içinde, tatil günleri dışında gerçekleşen en uzun süreli kapatma olduğu belirtildi. 

Filistinli yöneticiler kapının açılması için Mısırlı yetkililerle yoğun irtibat halindeler.

Kapatma kararının Gazze sınırında Filistinlilerin gösteri yapması sebebiyle işgal güçlerinin göstericilere saldırmasının hemen ardından verilmesi dikkat çekti. Ancak kapatma kararının bu olayla bir irtibatının olup olmadığı hakkında gerek Mısır'daki gerekse Gazze'deki yetkili kurumlar tarafından bir bilgi verilmedi. 

İşgal güçlerinin cumartesi günü düzenlenen gösteriye müdahale etmesi sonucu 10'u çocuk 41 Filistinli yaralanmıştı. Yaralılardan ikisinin durumunun ağır olduğu belirtilmişti. Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ağır yaralılardan Usame Halid Da'ic adlı gencin bugün hayatını kaybettiği bildirildi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar