FİLİSTİNLİ ŞEHİT AİLELERİNDEN ABBAS YÖNETİMİNE ÇAĞRI

Filistin Ulusal ve İslami Güçler Komitesi, Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas ve hükümetini, 2014'teki İsrail saldırılarında şehit düşen Filistinlilerin ailelerinin acılarına son vermeye ve onların aidatlarını ve mali ödeneklerini ödemeye davet etti. 

Görüntülenme: 1167 Tarih: 18 Ağustos 2021 08:15
FİLİSTİNLİ ŞEHİT AİLELERİNDEN ABBAS YÖNETİMİNE ÇAĞRI

Söz konusu bu çağrı, komitenin Gazze’de Şehit ve Yaralı Ailelerini Koruma Merkezi'nin önünde, Filistin yasalarıyla güvence altına alınan ulusal haklarını talep eden şehit ailelerinin protesto ettiği oturma çadırı yakınında düzenlediği dayanışma duruşu sırasında yapıldı.

FHKC Merkez Komitesi üyesi Muhammed el-Gul, yaptığı konuşmada "Bugün şehit aileleriyle dayanışmamızı teyit etmek için geldik ve bu duruş, sizlerin haklı davasına yönelik bir plan ve çalışma programı dahilindeki çalışmalarımızın bir parçasıdır.” dedi.

7 yılı aşkın süredir devam eden bu konunun şehit ailelerinin hakkı olduğunu belirten el-Gul, ulusal güçlerin bu dosyanın takipçisi olduğunu vurguladı.

El-Gul, Filistin Ulusal ve İslami Güçler Komitesi'nin geçtiğimiz günlerde Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas, Başbakan Muhammed İştiyye ve Şehit ve Yaralı Ailelerini Koruma Müessesesi Başkanı İntisar Cihad'a 2014 saldırısı şehitlerinin acılarına çözüm bulmak için bir mektup gönderdiğine dikkat çekti.

"Bu dosya, üzerinde tartışılmaması gereken bir dosyadır. Şehitleri, ailelerini ve halkımızın fedakarlıklarını koruyan Filistin yasasının uygulanması gerekir, çünkü hakları kimseye minnet değildir." ifadesini kullanan el-Gul, "Şehitlerin ve yaralıların ailelerine ödenek Filistin yasalarının güvence altına aldığı bir haktır ve kimsenin bunları minnet etmeye hakkı yoktur. Bu dosya derhal kapatılmalıdır." diye konuştu.

Her zaman sahada Filistinli ailelerin yanında olacaklarını belirten el-Gul, haksızlığa son verilmesi ve şehit ailelerinin haklarının ödenmesi için tüm resmi toplantı ve forumlarda gündeme getirileceğini dile getirdi.

Netanyahu'nun başbakanlığında İsrail'in 7 Temmuz 2014'te Gazze'ye yönelik olarak başlattığı saldırılarda 495'i çocuk, 253'ü kadın olmak üzere 2 bin 104 Filistinli şehit oldu, 11 binden fazla kişi de yaralandı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar