SİYONİST ORDU GAZZE'DE GERİLİM ÇIKMASINDAN TEDİRGİN

İsrail işgal ordusu, son günlerde düzenlenen protesto gösterileri ışığında Gazze Şeridi ve Batı Şeria’da gerilimin tırmanması konusunda uyarıda bulundu. 

Görüntülenme: 1100 Tarih: 14 Ağustos 2021 20:55
SİYONİST ORDU GAZZE'DE GERİLİM ÇIKMASINDAN TEDİRGİN

İsrail Kanal 11 televizyonunda yer alan habere göre, işgal ordusunda görevli üst düzey bir yetkili, Gazze Şeridi'ndeki direniş grupları ile herhangi bir anlaşmaya varılmaması ve Batı Şeria'daki eylemlerin bastırılmaması durumunda Filistinliler ve İsrailliler arasında gerilimin tırmanmasını beklediğini bildirdi.

Filistinli kaynaklar, Siyonist İsrail rejiminin, işgal altındaki Batı Şeria'da Yahudi yerleşimciler için 2 bin 200 yeni konut inşasını onaylamaya hazırlandığının ortaya çıkması üzerine direniş gruplarının, bölgedeki kitlesel eylemleri artırma seçeneklerini masaya yatırdığını belirtti.

Kaynaklar, direniş gruplarının, işgal rejiminin Batı Şeria’daki yerleşim alanlarını genişletme, Gazze’nin yeniden imarını engelleme ve abluka şartlarını zorlaştırma girişimleri karşısında direniş mücadelesini alevlendirme konusunu görüştüğünü açıkladı.

Filistinli uzamanlar, Kudüs şehrinin, Yahudileştirme projeleriyle karşı karşıya kaldığını ve işgal planlarına karşı harekete geçilmemesi halinde yeni krizlerin kapıda olduğunu söylüyor.

İsrail merkezli Yediot Aharonot gazetesi, İsrail Savunma Bakanlığı'na bağlı Sivil Yönetimde Planlama Yüksek Kurulu’nun, Batı Şeria'nın muhtelif bölgelerinde 2 bin 200 yeni konut inşasının onayı için gelecek hafta toplanacağını duyurmuştu.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar