ŞEHİT KOMUTAN NASR CERRAR DİRENİŞİN KAHRAMAN KOMUTANLARINDI

Filistin İslami Direniş Hareketi’nin (Hamas) işgal altındaki Batı Şeria'da bulunan liderlerinden Halid el-Hac, İzzeddin Kassam Tugayları mücahidi Nasr Cerrar'ın, gerek Birinci İntifada gerekse de Aksa İntifadası’nda Filistin direnişi tarihinde silinmeyen izler bıraktığını vurguladı. 

Görüntülenme: 1511 Tarih: 14 Ağustos 2021 23:04
ŞEHİT KOMUTAN NASR CERRAR DİRENİŞİN KAHRAMAN KOMUTANLARINDI

Hamas yöneticilerinden olan el-Hac, şehit komutanlardan Cerrar'ın 19. şehadet yıldönümü münasebetiyle açıklamalarda bulundu.

Cerrar'ın, 70’li yılların sonlarında İsrail ordusuna ait askeri bir araca molotof kokteyli atması sonucu henüz 17 yaşındayken tutuklandığını hatırlatan Hamaslı lider, birçok defa ağır işkencelere maruz kaldığı halde onun, işgal güçlerine en ufak bir malumatı sızdırmadığını söyledi.

Açıklamada, şehit Cerrar'ın, girdiği işgal zindanlarında tebliğ faaliyetleri yürüttüğü, İsrail zindanlarında İslami oluşumun teşekkülünde öncülük ettiği ve buradaki İslami düşünceyi benimseyen tüm esirleri etrafında topladığı ifade edildi. Ayrıca Cerrar'ın, Birinci İntifada sırasında Filistin direnişinin sembol isimlerinden biri konumunda olan Yahya Ayyaş ile bir araya geldiği ve direniş eylemlerinde ortak hareket ettiği kaydedildi.

Halid el-Hac, bir Yahudi yerleşimcinin, 25 Şubat 1994 tarihinde işgal altındaki Batı Şeria’nın El-Halil kentinde bulunan Hz. İbrahim Camii’nde sabah namazı kılan Filistinlilerin üzerine ateş açtığını ve onlarca Filistinliyi şehit ettiğini hatırlatarak, bu katliama ilk yanıtın şehit Cerrar'dan geldiğini sözlerine ekledi.

Bu yanıtın üzerine işgal güçleri tarafından gözaltına alınan Cerrar, 4 ay devam eden zorlu bir soruşturmaya tabi tutulsa da hakkında hiçbir suç tespit edilemeyince idari tutukluluk zulmü çerçevesinde 4 yıl zindanlarda tutuldu. Akabinde özgürlüğüne kavuşan şehit, Eski İsrail Başbakanı Şaron’un 2000 yılında Mescidi Aksa’yı basması nedeniyle binlerce Filistinli ve İsraillinin öldüğü İkinci İntifada’da çok sayıda direniş eylemine imza attı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar