REİSİ VE ERDOĞAN ARASINDA ÖNEMLİ GÖRÜŞME

İran Cumhurbaşkanı Ayetullah Seyyid İbrahim Reisi, Tahran-Ankara işbirliğinin İslam ümmeti için bir çok yararı olduğunu söyledi. 

Görüntülenme: 1044 Tarih: 12 Ağustos 2021 12:19
REİSİ VE ERDOĞAN ARASINDA ÖNEMLİ GÖRÜŞME

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile telefon görüşmesi yapan İran Cumhurbaşkanı Reisi, İran ve Türkiye ilişkilerinin komşuluğun ötesinde olduğunu belirterek, iki ülke işbirliğinin istikrar, huzur ve bölgede barış ve güvenliğin sağlanması için gerekli olduğunu söyledi.

İki ülke ilişkilerinin samimi, dostane ve kardeşçe olduğunu ifade eden Ayetullah Reisi, İran’ın dost ve kardeş ülke Türkiye ile ikili ve uluslararası işbirliğine çok önem verdiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Reisi, 7. Yüksek İşbirliği Konseyi Toplantısının bir an evvel Tahran’da yapılması gerektiğini belirterek, ‘’ İki ülke işbirliğinin İran ve Türkiye için ilerleme ve huzur ve bölge için istikrar ve güvenlik sağlayacaktır. ‘’ dedi.

İki ülkenin İslam dünyasındaki geniş kapasitelerine değinen Ayetullah Reisi, ‘’ Mazlum Filistin halkına yardım ve onların zalim Siyonistlerden kurtarılması bizim ortak gündemimizden çıkmayacaktır.‘’ dedi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan da Ayetullah Reisi’nin Cumhurbaşkanı olarak seçilmesini kutlayarak bu dönemde İran ve Türkiye’nin ikili ve bölgesel işbirliğinin tüm alanlarda artacağını söyledi.

Yüksek İşbirliği Konseyi Toplantısının iki ülke için önemine değinen Erdoğan, oturumun bir an evvel Tahran’da düzenlenmesine vurgu yaptı.

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, son orman yangınlarında İran’ın yardımlarına teşekkür etti.

Rasthaber

Yorumlar