BATI ŞERİA VE KUDÜS'TE 9 FİLİSTİNLİ ESİR ALINDI

İşgal güçleri dün gece ve bu sabah erken saatlerde Batı Şeria ve Kudüs’ün çeşitli bölgelerine baskın düzenleyerek aralarında beş çocuğun ve eski esirlerin de olduğu dokuz kişiyi gözaltına aldı. 

Görüntülenme: 1305 Tarih: 30 Temmuz 2021 05:17
BATI ŞERİA VE KUDÜS'TE 9 FİLİSTİNLİ ESİR ALINDI

Kudüs’e bağlı Hızma beldesine baskın düzenleyen işgal güçlerinin Filistinli bir çocuğu gözaltına aldığı ve Arap kılığına girmiş işgal askerleri eşliğinde gerçekleştirilen baskın sırasında gerçek mermi, plastik mermi, ses bombası ve göz yaşartıcı bomba kullandığı ifade edildi.
 

İşgal güçleri Kudüs’ün Sultan Süleyman Caddesi’nde de dört çocuğu gözaltına aldı ve sorguya çekmek üzere Salahaddin Polis Merkezi’ne götürdü.
 

Kudüs’e bağlı Silvan beldesi Ebu Taye Mahallesi’ne baskın düzenleyen işgal güçlerinin Filistinli gençlerin üzerine plastik mermi ve göz yaşartıcı bomba attığı belirtildi.
 

İşgal güçleri el-Halil’in güneyindeki Dura kentinde de 24 yaşındaki Nur Halid el-Hurub ve 24 yaşındaki Mutez Muhammed el-Hurub’u evlerine baskın düzenleyerek gözaltına aldı.
 

İşgal güçlerinin 27 yaşındaki Mahmud Muhammed Salah isimli eski esiri Beytlahim’in güneyindeki el-Hıdır beldesinde bulunan evine baskın düzenleyerek gözaltına aldığı öğrenildi.
 

İşgal güçleri ayrıca Beytlahim’in batısındaki Beyt Cala beldesinde 19 yaşındaki Maruf Amed el-Etraş’ı evine baskın düzenleyerek gözaltına aldı ve evinde arama yaparak eşyalara zarar verdi.

 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar