İŞGALCİ İSRAİL'İN SAVAŞ BAKANI GANTZ'DAN GAZZE ŞANTAJI

İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz, abluka altındaki Gazze Şeridi'ne düzenlenen saldırılar sonucu tahrip olan bölgelerin yeniden inşasının, Hamas’ın esir tuttuğu İsrail askerleri serbest bırakılmadıkça gerçekleşmeyeceğini bir kez daha dile getirdi. 

Görüntülenme: 1062 Tarih: 22 Haziran 2021 20:21
İŞGALCİ İSRAİL'İN SAVAŞ BAKANI GANTZ'DAN GAZZE ŞANTAJI

Direniş güçleri tarafından yakalanan askerler iade edilmedikçe Gazze ekonomisinin düzelmeyeceğini vurgulayan Gantz, İsrail'in yeniden inşa konusunda Mısır'ın önemli desteğiyle Filistin Yönetimi ile iş birliğini güçlendirmeye çalışacağını belirtti.

İsrail ordusunun abluka altındaki Gazze Şeridi'ne 10 Mayıs'ta başlattığı ve 11 gün sürdürdüğü saldırıları nedeniyle yüzlerce Filistinli hayatını kaybederken, Gazze’nin altyapısı da büyük zarar görmüştü.

İsrail ile Hamas arasında Mısır'ın arabuluculuğunda yapılan ateşkesin ardından, Filistin direniş grupları Gazze'deki ablukanın tamamen kaldırılmasını ve yeniden inşa sürecine izin verilmesini talep etmişti.

Ancak Tel Aviv yönetimi, Gazze'nin yeniden imarının Hamas'ın elindeki esir 4 askeri bırakmasına bağlı olduğunu söylemişti. Hamas da bu açıklamaya yanıt olarak gerçek bir esir takası anlaşması olmadan İsrail'in esir askerlerini geri alamayacağını belirtmişti.

Diğer taraftan İsrail işgal ordusu radyosu, Mısır İstihbarat Servisi Başkanı Tümgeneral Abbas Kâmil’in, Hamas'ın elindeki İsrailli esirlerin iade edilmesi konusunda girişimde bulunduğunu duyurmuştu.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar