SİYONİST GÜÇLER KUDÜS'TE İKİ FİLİSTİNLİ GENCİ ESİR ALDI

İşgal güçleri dün akşam saatlerine doğru Mescid-i Aksa’ya açılan kapılardan el-Hadid Kapısı yakınlarında bir genci gözaltına alırken Cenin’deki el-Celeme kontrol noktasında da bir başka genci darp etti. 

Görüntülenme: 1513 Tarih: 28 Mart 2021 04:08
SİYONİST GÜÇLER KUDÜS'TE İKİ FİLİSTİNLİ GENCİ ESİR ALDI

Yerel kaynaklar, işgal güçlerinin Murad et-Terhuni isimli genci el-Hadid Kapısı yakınlarından geçerken gözaltına aldığını ve Filistinli genci darp ettiğini bildirdi.
İşgal güçlerinin dün akşam ayrıca Filistinli bir başka genci Cenin kentinin kuzeyindeki el-Celeme kontrol noktasında darp ettiği, gözaltına aldığı genci birkaç saat sonra serbest bıraktığı kaydedildi.
Yerel kaynaklar, işgal askerlerinin Cenin kenti sakinlerinden Samih el-Gıt isimli genci darp ettiğini ve gözaltına alınıp bir süre sonra serbest bırakılan gencin hastaneye kaldırıldığını ifade etti.
Filistinli gencin işgal güçlerinin birkaç sene önce Cenin kentine düzenlediği baskın sırasında ayağından yaralandığı belirtildi.
İşgal güçlerinin el-Celeme kontrol noktasına yaklaşanları gözaltına aldığı ve son yıllarda kontrol noktası yakınlarında birçok gencin hiçbir tehlike oluşturmadıkları halde işgal askerlerince yargısız infaz edildiği bildirildi.
İşgal güçlerinin ayrıca el-Celeme beldesiyle 1948’de işgal edilen topraklar arasında bulunan kontrol noktasında Filistinli işçileri aşağıladığı ve seyyar satıcıların kontrol noktası yakınlarında satış yapmalarına izin vermediği ifade edildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar