SİYONİST GÜÇLER MESCİDİ AKSA BEKÇİSİNİ ESİR ALDI

Siyonist İsrail güçleri, bu sabah işgal altındaki Kudüs'te bulunan Mescidi Aksa'nın güvenlik görevlisini gözaltına aldı. 

Görüntülenme: 1679 Tarih: 18 Ocak 2021 18:50
SİYONİST GÜÇLER MESCİDİ AKSA BEKÇİSİNİ ESİR ALDI

Yerel kaynaklar, işgal güçlerinin, görevi başında olduğu esnada Mescidi Aksa'nın muhafızı Tarık Sanduka’yı tutuklayarak işgal altıdaki Kudüs’ün Eski Şehir bölgesinde bulunan soruşturma merkezine götürdüğünü söyledi.

İşgal güçleri, son zamanlarda Filistinli aktivistleri veya bekçileri öncelikle Mescidi Aksa’dan uzaklaştırarak ardından da tutuklayarak Mescidi Aksa’yı Yahudi işgalcilerin baskınları karşısında savunmasız bırakmak istiyor. 

İşgal güçleri bir yandan Mescid-i Aksa’ya baskın düzenleyen Yahudi işgalcileri korurken, diğer yandan Müslümanların Mescidi Aksa’ya girişlerine kısıtlama getiriyor, gençlerin ve kadınların kimliklerine girişte el koyuyor.

Filistinli uzmanlar, İsrail polisinin, Kudüs İslami Vakıflar İdaresi görevlileri ile Mescidi Aksa korumalarına yönelik şiddete başvurma, Harem-i Şerif’ten uzaklaştırma ve Kudüs İslami Vakıflar İdaresi’nin projelerini durdurma gibi hukuksuz uygulamalarına dikkat çekerek, tüm bu uygulamaların İsrail polisinin, Müslümanların Mescidi Aksa’daki faaliyetlerini durdurma niyetinin göstergesi şeklinde değerlendiriyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar