TERÖRİST İSRAİL SURİYE'YE HAVA SALDIRISI DÜZENLEMEYE NEDEN DEVAM EDİYOR? (ANALİZ)

İşgal rejimi İsrail'in savaş uçakları çarşamba günü, Deyrezzor ve Ebu Kemal'da Suriye ordusu ve müttefiklerinin üsleri ve mevzilerine yönelik hava saldırısı düzenlendi. Bu saldırı bazı hasar ve kayıplara yol açtı. 

Görüntülenme: 1282 Tarih: 15 Ocak 2021 23:11
TERÖRİST İSRAİL SURİYE'YE HAVA SALDIRISI DÜZENLEMEYE NEDEN DEVAM EDİYOR? (ANALİZ)

Acaba Siyonist rejim, Suriye'ye yönelik saldırılarına niçin devam ediyor?

Suriye krizinin patlak vermesinin ardından Siyonist rejim, Batı Asya'da yaşanan gelişmelerden güvende olması için Suriye dahil başka ülkelerin iç işlerine karışmaktan kaçındı. Ancak zaman ilerledikçe İsrail rejimi müdahaleye başladı ve giderek bu müdahaleleri tırmanmış oldu. İsrail, terör örgütlerini desteklemek ve Suriye yönetimi karşısındaki faaliyetlerine devam etmek amacıyla teröristlere yardımda bulunmak için müdahalelerde bulunmaya devam ediyor. İşgal rejimi, ABD'nin doğrudan desteğiyle bu politikasına devam ediyor.

Son iki senede Suriye birlikleri, ülke coğrafyasının yaklaşık yüzde 90'nını terör örgütlerinin işgalinden kurtarmış oldu, ancak Siyonist rejimin Suriye'ye yönelik saldırıları artarak sürüyor. İsrail bu saldırılardan bazı önemli hedefler peşindedir.

Bunlardan birisi, Suriye yönetiminin terör örgütleri karşısında konumunu güçlendirmeye devam etmesine engel olmak ve IŞİD dahil terör örgütlerinin yeniden güç kazanması ve canlanmasına yardım etmektir. Siyonist rejim, Suriye'de terörizme karşı savaşın son bulmasını kendi çıkarlarına uygun görmüyor, bunun için savaşı sürdürmek için teröristlere moral vermeye devam ediyor. Bu bağlamda Suriyeli komutanlardan Tümgeneral Nezar Hızır yaptığı açıklamada, İsrail'in çarşamba günü sabah saatlerinde Deyrezzor ve Ebu Kemal'e düzenlediği hava saldırılarına işaretle, bu saldırılardan asıl amacın Suriye'de IŞİD'i yeniden canlandırmak olduğunu, İsrail'in bu hedef için ABD'den destek aldığını vurguladı.

Suriye Dışişleri Bakanlığı da yaptığı açıklamada, İsrail rejimi ile teröristlerinin saldırılarının eş zamanlı gerçekleşmesine dikkat çekerek, bunun Suriye topraklarının bir kısmını işgal eden tüm düşman taraflar arasında tekfirci ve ekonomik terörizmini desteklemek ve sürdürmek ve de bölgede bazı bölücü projeleri gerçekleştirmek için ortak planlarının hayata geçirilmesi için koordinasyon ve mutabakat olduğunu gösterdiğini kaydetti.İsrail rejiminin Suriye'ye saldırılarını sürdürmekten peşinde olduğu başka bir amacı da, saldırıların düzenlendiği coğrafya ile ilgilidir. Tenf askeri üssü ve 55 Kilometrelik bölge olarak bilinen alan Amerikan ordusunun işgali altında bulunmakta. Suriye birlikleri son aylarda bu bölgeleri kuşatma altına almaya ve IŞİD'in yeniden güç kazanmasına engel olmaya çalışmaştır. Siyonist rejim, Deyezzor ve Ebu Kemal'a yeni saldırılarıyla, Suriye ordusu ve müttefiklerini bu bölgelerde ağır darbe vurmaya, böylece Tenf ve 55 Kilometrelik alana  yönelik kuşatma halkasının tamamlanmasına engel olmaya çalıştı.

İsrail'in Suriye'de devam eden saldırılarından başka bir amacı da var ve o da, Donald Trump'ın başkanlık dönemi son bulmadan önce, İran İslam Cumhuriyeti ve Hizbullah dahil Suriye'nin müttefikleri ve Suriye'ye darbe vurmak için geriye kalan kısa fırsatı değerlendirmesidir. Ancak bu, ABD'de yeni hükümetin iktidara gelmesinden sonra saldırıların tekrarlanmayacağı anlamına gelmemekte. İsrail, Donald Trump'ın döneminin son bulması için geriye kalan bu sürede, İran İslam Cumhuriyeti ve Hizbullah'ın bu rejimin saldırılarına yanıt vermeyeceğini düşünüyor.

parstoday

Yorumlar