MESCİDİ AKSA MÜDÜRÜ EL KİSVANİ'DEN ÖNEMLİ UYARI

Şeyh Ömer El-Kisvani, Kudüslülerin bu sabah Mescidi Aksa’da işgal askerleri tarafından korunan gelişmiş tarama kameraları ve ölçüm malzemeleri görünce şaşırdığını belirtti. 

Görüntülenme: 1982 Tarih: 14 Ocak 2021 03:17
MESCİDİ AKSA MÜDÜRÜ EL KİSVANİ'DEN ÖNEMLİ UYARI

Mescidi Aksa Müdürü Şeyh Ömer El-Kisvani, işgal güçlerinin Aksa’nın avlusunda yürüttüğü tüm çalışmaların, restorasyon faaliyetlerinin önlenmesi ve İsrailli mühendislerden oluşan bir ekibin Harem-i Şerif'e baskın düzenleyerek İsrail polisi eşliğinde burada ölçüm yapmasının kelimenin tam anlamıyla bir suç olduğunu belirterek, “Bu adımlar, İsrail’in kutsal Kudüs şehrine yönelik sinsi planlarının yansımasıdır.” ifadelerini kullandı.  

Şeyh Ömer El-Kisvani, Kudüslülerin bu sabah Mescidi Aksa’da işgal askerleri tarafından korunan gelişmiş tarama kameraları ve ölçüm malzemeleri görünce şaşırdığını belirtti.

El-Kisvani, Siyonist rejimin bu ölçümlerin turizm amaçlı olduğunu iddia ettiğini, ancak Yahudi yerleşimciler bunların turizm amaçlı değil, iddia edilen tapınağı oluşturma amaçlı olduğunu açıkladı.

İki yıl önce İsrail'in, Burak Duvarı'nın bulunduğu Aksa'nın batı duvarının olduğu bölüme ahşap köprü inşa ettiği konusunda uyarıda bulunduklarını hatırlatan Şeyh El-Kisvani, halen sürmekte olan kazı çalışmalarının sadece köprü için olmadığını, görünürde 4 katlı bir yapıyı inşa ettiklerini yer altında ise kaç kat olduğunu bilmediklerini söyledi.

Mescidi Aksa ve Burak Meydanı'nı ziyaret eden herkesin işgal güçlerinin İslami eserleri Yahudileştirmeye çalıştığını kolay bir şekilde fark edeceğini ifade eden El-Kisvani, bütün işgal girişimlerine rağmen Aksa’nın İslami bir mabet olarak dimdik ayakta kalmaya devam edeceğini ve Kudüs halkının mümkün mertebede kutsallarını müdafaa etmekten geri durmayacağını vurguladı.

İsrail, koronavirüs salgını bahanesiyle uyguladığı kısıtlama önlemlerini fırsata çevirmek suretiyle, işgal mekanizmaları ile Burak Meydanı ve Mescidi Aksa’da kazı çalışmaları yürütüyor.

İsrail ordusuna bağlı tam teçhizatlı mühendisler dün sabah yoğun güvenlik önlemleri altında Mescidi Aksa’nın meydanını basarak ölçümler yaptı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar