ULUSLARARASI KUDÜS KONFERANSI BAŞLADI

 

Görüntülenme: 1798 Tarih: 07 Kasım 2020 08:29
ULUSLARARASI KUDÜS KONFERANSI BAŞLADI

Siyonist İsrail’in baskı ve şiddet politikalarının dozunu artırması ve bazı Körfez ülkelerinin işgal rejimiyle normalleşme anlaşması imzalamasına karşı şu ana kadar Kudüs için düzenlenen en büyük dijital konferans özelliğini taşıyan 1. Beytu’l Makdis Öncüleri Konferansı başladı. “Kudüs Emanet, İşbirliği İhanettir” başlığı altında düzenlenen konferansa Kudüs sevdalısı 5 bin aktivistin katılacağı bildirildi.

Filistin merkezli haber kaynaklarında yer alana bilgilere göre, Türkiye Alem-i İslam İlişkileri Merkezi (TAİM) ve Uluslararası Kudüs ve Filistin’e Destek Birliği işbirliğiyle online olarak düzenlenen Birinci Beytu’l Makdis Öncüleri Konferansı’na İslam aleminin önde gelen alim ve davetçilerinin yanı sıra siyasiler de iştirak ediyor. Kaynaklar ayrıca, konferansın yarın (8 Kasım Pazar) yapılacak farklı oturumlarla son bulacağını kaydetti.

Konferasta konuşma yapacak isimlerden bazıları şöyle: Hamas Siyasi Birim Başkanı Heniyye, Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Ahmed er-Raysuni ve Mescid-i Aksa İmam Hatibi Şeyh İkrime Sabri.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar